Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Deň jablka na SOŠ drevárskej v Krásne nad Kysucou

Deň jablka na SOŠ drevárskej v Krásne nad Kysucou

Krásno nad Kysucou 12.11.2012 - Stredná odborná škola drevárska v Krásne nad Kysucou si pripomenula Deň jablka, ktorým je 26. október. Krúžok Ukáž čo vieš pod vedením PaedDr. Anny Janíčkovej zorganizovali akciu o najkrajšie jablko. Z prinesených plodov ovocných stromov zo záhrad našich žiakov urobili vo vestibule školy výstavu a k tomu pripravili nástenku zaujímavostí o jablku.

Jednotliví žiaci, skupina a triedy sa zapojili do súťaže o najkrajšie jablko pod názvom Deň kysuckého jablka. Prekvapením bolo, že sa do súťaže zapojili i nepedagogickí zamestnanci. Nakoniec celá výstava pokračovala v priestoroch Mestského úradu Krásno nad Kysucou. Primátor mesta Jozef Grapa privítal túto akciu a ocenil spoluprácu s jedinou strednou školou v meste. Návštevníci si mohli pozrieť jablká, ktoré boli vypestované v našom regióne a čo to sa mohli priučiť o tomto veľmi zdravom ovocí, z ktorého sa dajú urobiť kompóty, džúsy, šťavy, džemy ale aj chutné koláče. Občania mesta boli pri návšteve úradu milo prekvapení ponukou kysuckých jabĺk.

Každý návštevník bol obdarovaný suvenírom z dreva a prírodných listov, ktoré vyrobili naši žiaci. zdroj: sosdkrasno.edupage.org


Vytvorené: 13.11.2012