Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Štefanský pohár - Memoriál M. Piteľa 13. a 9. roč. naplnil všetky očakávania a ukázal krásu futbalu a športu

Štefanský pohár - Memoriál M. Piteľa 13. a 9. roč. naplnil všetky očakávania a ukázal krásu futbalu a športu

Čadca zažila veľkolepý športový sviatok - Čadčianske futbalové Vianoce zažili svoje vyvrcholenie 28.12., keď sa v športovej hale DOŠ predstavila plejáda vynikajúcich hráčov nielen zo Slovenska, ale zastúpenie mala na Kysuciach napríklad aj uruguajská reprezentácia.

Hamšík, Gargano, Pekárik a spol.
Bolo by neobjektívne vymenúvať jednotlivé hviezdy futbalu, ktoré sa v Čadci stretli, pretože výpočet by bol skutočne dlhý. Napriek tomu si dovolíme spomenúť aspoň tých najznámejších a pripomenúť zopár momentov, ktoré zaujali. Organizátorom a zostavovateľom tímov sa plány naplnili takmer stopercentne. Marek Hamšík strávil v Čadci náročný deň. Napriek zraneniu sa aspoň v jednom zápase predviedol Kysučanom a jeho úloha pokračovala ďalej. Ochotne poskytoval rozhovory, zúčastnil sa s ďalšími hráčmi autogramiády a bol súčasťou celodennej akcie. Skutočnou lahôdkou bola prítomnosť a hra jeho spoluhráča z SSC Neapol, uruguajského reprezentanta Waltera Gargana.

V Čadci hral aj jeden z najlepších hráčov jesennej časti Corgoňligy a jej tohto sezónny objav Peter Pekárik, reprezentant SR. Vzorom a inšpiráciou pre stovky mladých športovcov v hale boli výkony takisto Benjamína Vomáčku, Mária Pečalku, Tomáša Hubočana, Mira Barčíka, Adama Nemca, Braňa Labanta, Pala Staňa, ale takisto hráčov Čadce, ktorí výrazným spôsobom dopomohli k úspechu svojich družstiev: zlatí Holec s Jakubcom, strieborní Planeta, Šidlo, Vnuk, Novotný či v iných tímoch Kavuliak, Timek a samozrejme Rastislav Michalík. Kvalitných hráčov behalo po umelom trávniku v hale naozaj mnoho a rovnako veľa nemohlo hrať kvôli zraneniu, ale v Čadci boli: Štrba, Doležaj, Leitner a ďalší. Zo staršej garnitúry to bol napríklad Stano Lieskovský, Laco Pecko, Július Šimon či Štefan Maixner.
Okrem hráčskych schopností zodvihli úroveň dve dôležité novinky: umelý trávnik a televízna projekcia (veľkoplošná obrazovka priamo pri ploche a dve menšie v bufetoch).

Vydarenými boli aj atraktívne vystúpenia Machos Latino (súbor latinskoamerických tancov z Bratislavy), žongléra Jožka Sziposa z Dunajskej Stredy (obaja známy aj z televíznej obrazovky) a mažoretiek EVITA z Čadce. Diváci si prišli na svoje aj pri záverečnej bohatej tombole.
Prítomní, ktorých sa v hale počas dňa vystriedalo a nepretržite ju zapĺňalo vyše dvoch tisíc, videli súboje ôsmich firemných a mediálnych tímov:

Bezchybná organizácia, veľké množstvo divákov, vzácny hostia, pôsobivý program, umelá tráva, televízna projekcia a, najmä, extrémna futbalová kvalita, ktorá nemá v podujatiach tohto druhu na Slovensku konkurenciu. Superlatívov bolo skutočne veľa a tohtoročný „Štefanský“ znova zodvihol beztak vysokú latku nahor. Dať dohromady takých hráčov, dostať do haly toľké množstvo divákov a ponúknuť im takú desaťhodinovú porciu zábavy, to vyžaduje aj určitú dávku, v dobrom slova zmysle, bláznovstva. Hlavný organizátor Eduard Gábriš, ako o ňom povedal Dano Mitas, moderátor čadčianskej exhibície, „duša“ turnaja, odviedol prácu, za ktorú mu patrí uznanie.
Priznajme, Čadca predsa len nie je mesto, v ktorom sa zvykne stretávať z tej či onej oblasti TOP výkvet a ešte k tomu zaujať vyše dvoch tisíc návštevníkov. V poslednú nedeľu roka 2008 sa tak stalo.

Tým, ktorým bol seniorský Štefanský pohár - Memoriál Milana Piteľa 2008 málo, a to najmä mladým športovcom, tí sa môžu až do Troch kráľov športovo vyžiť v rámci „Čadčianskych futbalových Vianoc“ pri ôsmich mládežníckych turnajoch pre všetky kategórie.
 

Poradie po základnej časti:

A skupina

  1. Týždenník KYSUCE 20:5 9
  2. EUROS VANESSA 15:12 6
  3. ZAPO MARYS CALCIO 16:18 3
  4. TA3 9:25 0

B skupina

  1. Kantor GASTROINOX 13:10 6
  2. TASSO PALACE 11:8 6
  3. Benfica GEMM 6:7 6
  4. VŠB Ostrava 7:11 0

Výsledky boja o 5. miesto

ZAPO MARYS CALCIO - Benfica GEMM 6:2

1. semifinále
Týždenník KYSUCE - TASSO PALACE 1:1 (5:4pp)

2. semifinále
EUROS VANESSA - Kantor GASTOINOX 11:2

O 3. miesto
TASSO PALACE - Kantor GASTROINOX 6:4

Finále
EUROS VANESSA - Týždenník KYSUCE 4:3
 

Celkové poradie:

  1. EUROS VANESSA
  2. Týždenník KYSUCE
  3. TASSO PALACE
  4. Kantor GASTROINOX
  5. ZAPO MARYS CALCIO
  6. Benfica GEMM
  7. VŠB Ostrava
  8. TA3

Najužitočnejší hráči:

  • Andrej Jakubec (EUROS VANESSA),
  • Walter Gargano (EUROS VANESSA),
  • Martin Opic (Kantor GASTOINOX) všetci 11 bodov za góly a asistencie (Jakubec najviac gólov)

Hráč divákov - anketa fanúšikov priamo v hale: Marek Hamšík (EUROS VANESSA)
Najlepší brankár: Martin Kuciak (Týždenník KYSUCE)
Najtechnickejší hráč: Walter Gargano (EUROS VANESSA)
Cena FAIR-PLAY: družstvo Kantor GASTOINOX

Peter Bernát
Foto Pavol Špita


Fotogaléria k článku :

stefansky-pohar-2008-1.jpg
stefansky-pohar-2008-2.jpg
stefansky-pohar-2008-3.jpg
stefansky-pohar-2008-4.jpg
stefansky-pohar-2008-5.jpg
stefansky-pohar-2008-6.jpg
stefansky-pohar-2008-7.jpg
stefansky-pohar-2008-8.jpg
stefansky-pohar-2008-9.jpg
stefansky-pohar-2008-10.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 04.01.2009 | Čitateľov: 5237