Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

PEFO NA CHODBE DRUHÝ

PEFO NA CHODBE DRUHÝ

10.2.2009 - Prievidza : 4. PRIEVIDZSKÁ CHODBA - klasický maratón na najkratšom certifikovanom okruhu, sa v "uzvaretej" bežeckej spoločnosti pre pozvaných konal v priestoroch školy na okruhu dlhom 135m. 311 koliečok si šiel pôvodne zabehať aj Peter Tichý, ktorý na 32 km musel prezúvať, nakoľko zvolil nesprávnu obuv a bolesť mu devolila ísť ďalej. Tým asi hneď z úvodu rozhodil počítadlo kôl, a po konečnom vyhodnotení sa kontrolou medzičasov zistilo, že bežal o jedno koliečko naviac. Napriek tomu skončil na výbornom druhom mieste za Danielom Orálekom, víťazom 34. ročníka Kysuckého maratónu.

PEFO : Mal som po tom ako som sa prezul kvôli bolestiam chodidiel - nevybral som si dobre maratónky do tých ostrých zákrut - stratu a postupne som Oráleka v závere dobiehal. Ak by sa bežalo ešte o kúsok ďalej, pravdepodobne by som vyhral, lebo on už v závere mal problémy so žalúdkom. Ja som nakoniec ani moc nefinišoval, lebo ono je to klamlivé - keď som mal kolo stratu, myslel som si, že to sa už neoplatí....Ale to je len 135m..Nevadí, ja som veľmi spokojný, bol som tesne po chorobe a ešte dva dni pred tým som sa bál, že nebudem môcť štartovať. Mrzelo by ma to, lebo to bolo len pre pozvaných a každý už mal vytlačený aj dres... Počet bežcov je totiž na takomto podujatí obmedzený. Teším sa na ďalšie súboje s Danom, možno aj na tom Kysuckom maratóne, kde sme obaja vyhrali posledné dva roky...
To, že som nakoniec bol druhý o 2sek, ma vôbec nemrzí, nakoniec, nešlo o nič vážne. Napokon, Dan je vynikajúci bežec, napr. v ankete najnavštevovanejšieho bežeckého webu v Čechách behej.com zvíťazil o vytrvalca roku 2008.
Tento maratón má dokonca oficiálne zmeranú trať - presne 135,67metrový okruh a je to maratón na najmenšom okruhu na svete. Ja som sa týmto výkonom dostal do čela absolútneho poradia slovenských tabuliek, a myslím, že minimálne do maratónu v Bratislave 29.3.sa to meniť nebude. 

 

Foto a ďalšie podrobnosti : www.tichypefo.wbs.cz


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 16.02.2009 | Čitateľov: 2619