Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video : Sánkari Ninis, Zemaník a Gužík sú majstri Slovenska

Video : Sánkari Ninis, Zemaník a Gužík sú majstri Slovenska

Čadca 20.09.2009 - Sánkarsky štartovací trenažér v Starom Smokovci privítal v polke septembra sánkarov Slovenska na 3. Majstrovstvách Slovenska v štartoch na kolieskových saniach. Štart je základom kvalitného výsledného jazdného času. V rámci tréningového procesu letnej prípravy sánkarov v oblasti špeciálnych jazdných návykov sa venuje tomuto prvku veľa času. Technika, rýchlosť, dynamika, sila a koordinovanosť štartu vytvára základ pre úspešný a rýchly prejazd dráhy.

Päťdesiatka pretekárov reprezentujúca všetky slovenské sánkarské kluby, medzi ktorými nechýbali ani sánkari čadčianskej Lokomotívy si mala otestovať stav trénovanosti tohto dôležitého jazdného prvku po letnej príprave. Čadčania obsadili šesť kategórii a svojimi umiestneniami prezentovali svoju vysokú pripravenosť na zimnú sezónu .
Ako prvá do bojov o majstrovské tituly vstúpila kategória mladších žiakov . V tejto najsilnejšie obsadenej žiackej kategórii Čadčania z prvých šiestich miest prepustili súperom len jednu priečku. Po vzájomnom tuhom boji sa majstrom Slovenska stal Richard Gužík pred svojim oddielovým kolegom Richardom Gavlasom , ktorému titul zrejme ušiel po jazdeckom zaváhaní v druhej jazde , nuž ale aj o tom je jazda na saniach .Štvrté miesto obsadil Patrik Poláček , piaty bol Dušan Košúth a na šiestom mieste sa umiestnil Michal Martikán. Ešte aj ôsma a deviata priečka patrila Lokomotíve - Michal Lopanič ôsmy a Dávid Korduliak deviaty.

 

 
 

 

Mladšie žiačky po snaživom výkone ostali tesne za medailovými umiestneniami keď hlavne Dominiku Adámkovú od bronzovej medaily delilo len veľmi málo a skončila teda na nepopulárnom , ale predsa len peknom štvrtom mieste. Piate miesto obsadila jej oddielová kolegyňa Adriána Prenglová.
V kategórii starších žiakov zabojoval Ľubomír Kordek a získal striebornú medailu.
V juniorských kategóriách bola najsilnejšou kategória mladších juniorov kde mali čadčania troch zástupcov. Svoje doterajšie výsledky a dobrú pripravenosť na sezónu potvrdil Marián Zemaník, keď s prehľadom zvíťazil vo všetkých troch finálových jazdách a zaslúžene sa stal Majstrom Slovenska. Veľkým a príjemný prekvapením bolo medailové umiestnenie Joža Petruláka. Tri vyrovnané jazdy ho síce tesne , ale predsa len zaslúžene dostali na tretie miesto. Braňo Poláček obsadil ôsme Miesto .
Nikola Legerská medzi mladšími juniorkami ostala tento raz bez medailového umiestnenie a skončila štvrtá. Výpadok tréningu zapríčinený chorobou sa prejavil a je potrebné to dohnať.
Podobný osud medzi staršími juniormi postihol aj Martina Krkošku ktorý tiež ostal pred bránami najvyšších mét na štvrtom mieste. V jeho silách je však rozhodne viac.
V kategórii seniorov Jožo Ninis s prehľadom a náskokom získal titul Majster Slovenska, obhájil tak minuloročné prvenstvo a dokázal, že jeho odhodlanie dostať sa na svoju ďalšiu olympiádu je podopreté kvalitnou letnou prípravou čo potvrdil aj vytvorení rekordu dráhy.
Na záver Majstrovstiev Slovenska sa jazdila disciplína dvojsedadlových saní , ktorá sa išla ako spoločná pre juniorské i seniorské kategórie. V tejto veľmi silne a kvalitne osadenej kategórii štartovala aj dvojka M. Zemaník - J. Petrulák , ktorá dokázala poraziť aj seniorských reprezentantov a získala vynikajúce a nečakané druhé miesto. Pre sánkarov čadčianskej Lokomotívy je to sľubný vstup do sezóny.

Želáme im veľa úspechov.
S. H.

 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 24.09.2009 | Čitateľov: 3212