Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Zemaník a Petrulák medzi svetovou elitou obsadili štvrté miesto

Video: Zemaník a Petrulák medzi svetovou elitou obsadili štvrté miesto

Čadca 09.02.2013 - Uplynulý víkend sa niesol v znamení dvoch vrcholných sánkarských podujatí a to Majstrovstiev sveta seniorov a Majstrovstiev Európy juniorov . Juniori ešte naviac absolvovali aj jedno z kôl juniorského Svetového pohára . Všetkých týchto podujatí sa v rámci sánkarskej reprezentácie Slovenska zúčastnili aj sánkari čadčianskej Lokomotívy.

MS Seniorov - Whistler, Kanada

Päťdesiatka pretekárov sánkarskej svetovej elity z dvadsiatich štátov sa zišla v kanadskom Whistleri , ktorého dráha bola dejiskom Majstrovstiev sveta seniorov. Dve finálové jazdy na rýchlej dráhe preverili každého a za chyby sa platilo. Jozef Ninis so štartovným číslom dvadsať mal potvrdiť svoju príslušnosť k svetovej pätnástke. Prvú finálovú jazda mal už tradične lepšiu, v druhej sa nedokázal dostatočne uvoľniť ale aj tak nakoniec v súčte oboch jázd získal vynikajúce pätnáste miesto. Jeho sen o tretej zimnej olympiáde sa mu zase priblížil.

Video: Majstrovstva sveta 2013 Whistler

Majstrovstva sveta, 2 jazda

Štvrté miesto Zemaníka s Petrulákom - Oberhof - Nemecko

Mladšia garnitúra sánkarov - juniori , absolvovala Majstrovstvá Európy na sánkarskej dráhe v Oberhofe. Sánkarov Lokomotívy zastupovala osvedčená posádka dvojsedadlových saní Marián Zemaník a Jozef Petrulák.
Zemaník však štartoval aj v kategórii jednosedadlových saní. Napriek tomu, že to už nie je jeho prioritná disciplína odviedol vyrovnaný výkon a skončil na veľmi dobrom pätnástom mieste. Hlavnou disciplínou M. Zemaníka a J. Petruláka sú dvojsedadlové sane. V tejto disciplíne sú slovenskou jednotkou a patria do svetovej špičky. Potvrdili to aj svojimi finálovými jazdami. Mali vydarené štarty a aj veľmi dobrý a čistý prejazd dráhou. Výsledkom však bolo "len" konečné štvrté miesto.

Video: Jozef Petrulák a Marián Zemaník v Olympic park Calgary

V Štafetách Slovensko štvrté

Na prvých troch miestach skončili domáce nemecké dvojky. Úroveň súťažiacich posádok bola veľmi vyrovnaná o čom svedčí i fakt, že výsledné časy prvých piatich boli v dvoch desatinách sekundy. Zemaník s Petrulákom tento raz na nemecké posádky dvojsedadlových saní nemali, ale nechali za sebou posádky ďalších európskych sánkarských veľmocí oko napríklad Rusov, Rakúšanov alebo Talianov. Svoje kvality však nakoniec prezentovali pri preteku štafiet, v rámci ktorého porazili aj nemeckú dvojku - aktuálnych Majstrov Európy a pričinili sa tak o vynikajúce štvrté miesto slovenskej štafety.

V rámci Majstrovstiev Európy sa konalo aj štvrté kolo Svetového pohára juniorov
Z výsledkov IV. kola SPJ :
Starší juniori - jednotlivci Zemaník Marián 19. miesto
Starší juniori - dvojsedadlové sane Zemaník M. - Petrulák J. 5. miesto
Mladší juniori - jednotlivci Kordek Ľubomír 15. miesto
Pre Ľuba Kordeka to bol jeho prvý štart medzi svetovou špičkou a jeho pätnáste miesto medzi mladšími juniormi je prísľubom pre budúcnosť.
Seniorskej kategórii ostávajú do konca sezóny tri kolá svetových pohárov a juniorom dve. Želáme sánkarskym reprezentantom z Čadce v rámci záveru sezóny veľa športových úspechov .

-SH-


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 09.02.2013