Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Slovenka Jánošíková medzi favoritkami Newyorského maratónu

Slovenka Jánošíková medzi favoritkami Newyorského maratónuNEW YORK 30. októbra (WEBNOVINY) - Medzi favoritkami nedeľňajšieho jubilejného 40. ročníka Newyorského maratónu je v kategórii žien aj Slovenka. V americkom Richmod Hille žijúca Katarína Jánošíková totiž figuruje na oficiálnej stránke podujatia medzi 12 najväčšími hviezdami spoločne so svetovou rekordérkou a trojnásobnou víťazkou Newyorského maratónu Paulou Radcliffovou z Veľkej Británie a dvojnásobnou olympijskou víťazkou v behu na 10 000 metrov Etiópčankou Derartu Tuluovou.

Vlani bývalá vicemajsterka Slovenska v behu na 10 000 m (v roku 2004) skončila v New Yorku vo svojom debute na kráľovskej vytrvaleckej trati na 18. mieste časom 2:42:57 h a v historických tabuľkách SR sa zaradila na tretiu priečku za Ľudmilu Melicherovú (2:33:19) a Zuzanu Tomasovú (2:39:26).

Dvadsaťdeväťročná Jánošíková, ktorú v USA trénuje Novozélanďan John Henwood, má pred nedeľňajšími pretekmi solídnu formu. Pred mesiacom si v newyorskom Central Parku na pretekoch Grete's Great Gallop zlepšila osobný rekord v polmaratóne o 7 sekúnd na 1:16:14 h. Vytrvalkyňa, ktorá v minulosti behala za UMB Banská Bystrica, absolvuje v New Yorku svoj tretí maratón v kariére. Okrem vlaňajšieho debutu štartovala ešte v tomto roku v máji v Ottawe, kde skončila siedma časom 2:44:50 h.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 30.10.2009 | Čitateľov: 1220