Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zelení chcú v Košickom kraji program 10 000 pracovných miest

Zelení chcú v Košickom kraji program 10 000 pracovných miestKOŠICE 2. novembra (WEBNOVINY) Kandidáti Strany zelených do zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja chcú získať voličské hlasy pre program 10 000 pracovných miest pri obnove kultúrneho a prírodného dedičstva Košického kraja za štyri roky. Ako dnes na tlačovej besede informoval tajomník Strany zelených v Košiciach Pavel Steiner, strana a jej kandidáti si vzali za svoje myšlienky environmentalistu a lídra mimovládnej organizácie Ľudia a voda Michala Kravčíka. to len jeden z programov, ktoré chceme presadiť v Košickom kraji, aby sa tu zdravšie a kvalitnejšie žilo, aby sa zlepšilo životné prostredie a nie len stavali veľké priemyselné parky, povedal Steiner.

Za Stranu zelených kandiduje do krajského zastupiteľstva desať kandidátov a ak budú zvolení, chcú vytvárať ekologické koalície a partnerstvá s mimovládnymi organizáciami na realizáciu tohto programu. Traja kandidujú v Spišskej Novej Vsi, šiesti v Košiciach a okolí a jeden v Michalovciach. Kampaň si kandidáti organizujú sami, v podstate bez finančnej podpory strany. V končiacom sa volebnom období Strana zelených nemala nijakého poslanca v

to ambiciózny, ale reálny projekt. Pracovné miesta by boli financované multisektorovo, z ministerstva práce a sociálnych vecí, hospodárstva, životného prostredia a kultúry, ako aj zo samosprávneho kraja, získali by sa ohromné prostriedky na realizáciu malých i väčších projektov. Realizovať by sa mal cez verejnoprospešné podniky zriaďované obcami, mestami a možno aj krajskou samosprávou, ktoré by mali zamestnávať miestnych ľudí, povedal Kravčík.

Steiner zdôraznil, že nemajú obavy a očakáva podporu týmto myšlienkam aj od poslancov z iných strán. aj iné témy, ktoré chceme presadiť. Strana zelených na celoštátnej úrovni chce presadiť systém stimulov pre podnikateľov, ktorí využívajú zelené technológie, investorov a staviteľov nízko energetických stavieb. Chceme dosiahnuť, aby občianske združenia, mimovládne organizácie sa mohli aktívnejšie podieľať na formulovaní koncepcií regionálneho rozvoja, povedal Steiner.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 02.11.2009 | Čitateľov: 1029