Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Jozef Vražel: Dnes sa s radosťou pozerám, čo sa nám podarilo v Čadci počas dvoch rokov vytvoriť

Jozef Vražel: Dnes sa s radosťou pozerám, čo sa nám podarilo v Čadci počas dvoch rokov vytvoriť

Čadca, 19.10.2009- Združenie rodičov a priateľov ZŠ Horelica privítalo na pôde školského zariadenia primátora mesta Čadca Jozefa Vražela. Po informáciách týkajúcich sa čerpania finančných prostriedkov školy a odsúhlasenia návrhu príspevku rodičov, vystúpila riaditeľka ZŠ Horelica Terézia Bulejová, ktorá prítomným poskytla podrobný prehľad o práci a činnosti základnej školy počas školského roka 2008/2009. Podľa slov riaditeľky sa základnej škole darí nielen vo výchovno-vzdelávacom procese a príprave žiakov na stredné školy, ale aj v oblasti realizácie projektov.

 

„Uspeli sme nielen v oblasti environmentalistiky - projekt "Minizáhradka liečivých rastlín", „Náučný chodník Horelicou“, "Zelená škola" ale aj v modernizácii a revitalizácií školského zariadenia. Máme novú telocvičňu, knižnicu a učebňu informatiky“, pokračovala T.Bulejová Vďaka finančnej podpore mesta sa v roku 2008 splynofikovala kotolňa ZŠ a vo vzniknutých priestoroch bola vybudovaná nová telocvičňu pre 145 žiakov. Okrem spomínaných činností sa škole za pomoci mesta a aktivite rodičov podarilo vymaľovať triedy, vybudovať oplotenie školského zariadenia, zrekonštruovať sociálne zariadenia a vytvoriť PC učebňu. V závere vystúpenia T. Bulejová poďakovala všetkým, ktorí prispeli k rozvoju školy. Osobitne vedeniu mesta za podporu a poskytnuté finančné dotácie a oddeleniu investičnej výstavby a regionálneho rozvoja MsÚ v Čadci za pomoc pri príprave projektov.

Podľa primátora mesta, je realizácia projektov a získavanie mimorozpočtových zdrojov jeden zo spôsobov, ako zabezpečiť rozvoj škôl a celého mesta.
„Do školstva sme investovali 3 31 9391,89 € (100 miliónov Sk) a vôbec to nešlo z vašich daní“ pokračoval Jozef Vražel. Mesto chce podobným spôsobom pokračovať aj pri oprave strechy plavárne, vybudovaní vonkajšieho bazéna, výstavbe malého obchvatu, pešej zóny pred mestským domom, vybudovaní priemyselného parku na Podzávoze, či výstavbe ihrísk v školských areáloch .
Počas diskusie odzneli otázky týkajúce sa opravy chodníka na Horelici, cintorína, úpravy miestnych komunikácií, zimnej údržby a problematickej 70-ky na Horelici, na ktorú vedenie mesta reagovalo prísľubom, že bude opätovne iniciovať Krajský úrad dopravy v Žiline aby prehodnotilo dopravné značenie v prímestskej časti.

Po skončení Združenia rodičov a priateľov škôl na ZŠ Horelica si primátor mesta pozrel v spoločnosti pedagógov a rodičov žiakov novovybudovanú telocvičňu, knižnicu a učebňu PC.

 


Fotogaléria k článku :

zs-horelica-2009-cadca-vrazel-1.jpg
zs-horelica-2009-cadca-vrazel-2.jpg
zs-horelica-2009-cadca-vrazel-3.jpg
zs-horelica-2009-cadca-vrazel-4.jpg
zs-horelica-2009-cadca-vrazel-5.jpg
zs-horelica-2009-cadca-vrazel-6.jpg
Vytvorené: 12.11.2009 | Čitateľov: 2501