Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Pri fotení načúvajte pozorne

Pri fotení načúvajte pozorneBRATISLAVA 13. novembra (WN/PR) - Oddnes môžu mladí fotografi zasielať svoje diela do druhého ročníka súťaže FOTO roka 2009. Súťaž je určená profesionálom aj amatérom vo veku 20 až 35 rokov. Víťazi oboch kategórií získajú finančnú odmenu od Nadácie VÚB. Hlavnú tému tohto ročníka možno zhrnúť do dvoch slov Načúvame pozorne.

Téma pozorne dáva mladým talentom široké možnosti a priestor využiť fantáziu a predstavivosť.,,Samotná téma úzko súvisí s jednou z kľúčových hodnôt našej banky. Práve pozorné načúvanie a dialóg sú hlavnými nástrojmi neustáleho zlepšovania našich vzťahov so všetkými partnermi, či už sú to klienti alebo zamestnanci, hovorí predseda Správnej rady Nadácie VÚB a generálny riaditeľ VÚB banky Ignacio Jaquotot.

Prihlásené diela bude hodnotiť renomovaná medzinárodná porota. Tento rok ju povedie legenda svetovej fotožurnalistiky a známy maďarský fotograf Péter Korniss. Spolu s ním prijali pozvanie ďalšie významné osobnosti na poli fotografie: Andrej Reiser, Marián Pauer a Miro Švolík. ,,Verím, že porota bude mať z čoho vyberať a aj tento rok objavíme na Slovensku ďalší fotografický talent, dodal I. Jaquotot.

Porota bude prihlásené diela hodnotiť v dvoch kolách. V prvom počas januára vyberie spomedzi prihlásených diel do finále v kategórii profesionálov 20 fotografií a v kategórii amatérov finálovú desiatku. Následne budú vo februári vyhlásení laureáti v oboch kategóriách a finálové fotografie budú predstavené verejnosti na výstave vo výstavnej sieni Univerzitnej knižnice na Michalskej ulici v Bratislave. Víťazná fotografia z objektívu profesionála získa odmenu 4 000 EUR a pre víťaza spomedzi amatérov je pripravených 2 000 EUR.

Prihlášky do súťaže je možné zasielať do 15. januára 2010. Štatút a prihlášku do súťaže nájdete na www.nadaciavub.sk.

Víťaz minulého ročníka v kategórii Profesionáli: Šymon Kliman Rómovia sú aj krásni 1

Víťaz minulého ročníka v kategórii Amatéri: Martin Baláž Svet za plotom

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 13.11.2009 | Čitateľov: 1248