Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V Rudine chytila zlodeja polícia pri vlámačke do trezora. V aute mal aj drogy

V Rudine chytila zlodeja polícia pri vlámačke do trezora. V aute mal aj drogy

Rudina 24.11.2009 - Perfektný zákrok vykonali v uplynulých dňoch žilinskí policajti. Priamo na mieste krádeže vlámaním do trezoru zadržali 34 ročného Žilinčana. Muž sa na aute Audi A6 čiernej farby s martinským evidenčným číslom doviezol do obce Rudina. Auto odstavil 300m od Obecného úradu. Prešiel k objektu, na ktorom na pivničných oknách odstránil sololitovú výplň, vošiel do pivničných priestorov, kde vylomil v spodnej časti drevené dvere a dostal sa na prvé poschodie.

Následne vypáčil kovovú mrežu, ako aj uzamknuté oplechované dvere a vošiel do priestorov, v ktorom sa nachádzali dva oceľové trezory. V miestnosti papierom a vrecami na poštu zatemnil okná, ktoré ešte poprelepoval lepiacou páskou. Prinesenou elektrickou rozbrusovačkou vytvoril oceľové zárezy na trezore, vytvoril otvor a dostal sa dnu. Rovnakým spôsobom sa pokúsil otvoriť aj druhý trezor. To sa mu však nepodarilo, v činnosti zlodeja vyrušili policajti. V tom čase sa v druhom trezore nachádzala hotovosť vo výške cca 7.000,- €. V čase zadržania sa navôkol páchateľa nachádzalo rôzne vlamačské náčinie a dve elektrické rozbrusovačky. Zadržaný 34 ročný Žilinčan čelí obvineniu z trestného činu krádeže v štádiu pokusu a trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Ten istý muž, t.j. 34 ročný Žilinčan čelí aj obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Muža kontrolovala policajná hliadka na vozidle Audi A6 čiernej farby s martinským evidenčným číslom v Žiline. Pri prehliadke vozidla policajti našli a zaistili v odkladacom priestore dverí injekčnú striekačku s obsahom neznámej látky. Vykonaná expertíza potvrdila, že sa jedná o drogu metamfetamín zv. pervitín o hmotnosti 0,7 g, ktoré zodpovedá 13 až 27 obvykle jednorázovým dávkam. Obvinenému Žilinčanovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.


Vytvorené: 24.11.2009 | Čitateľov: 3050