Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Osobnosť Kysúc 2010 - nominácie

Osobnosť Kysúc 2010 - nominácie

04.decembra (sobota) sa o 19.00 hod. vo farskom kostole mesta Čadca uskutoční benefičný koncert, súčasťou ktorého bude aj udelenie ocenení „Osobnosť Kysúc 2010“ Hlavným organizátorom podujatia je Kysucká kultúrna nadácia Bratislava, Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum Mesta Čadca. Spoluorganizátorom podujatia sú Kysucké Nové Mesto, Farský úrad Čadca, obec Raková, Podvysoká a Kysucký kultúrny spolok.

Ocenenie „Osobnosť Kysúc 2010“ bude udelené na základe predložených návrhov z obcí a miest Kysúc, ktoré schválila Kysucká kultúrna nadácia Bratislava.

Za rok 2010 boli nominovaní:

  • za celoživotné dielo Prof. PhDr. Mária Bátorová DrSc.
  • za čin v hospodárstve František Comorka
  • za celoživotné dielo Mgr. Pavol Pánis (na foto)
  • za humánnu činnosť Prof. MUDr. Marián Mokáň, CSC.

Ocenení si z rúk predsedu Kysuckej kultúrnej nadácie a zástupcov samospráv prevezmú pamätný list a výtvarné dielo akademického maliara Petra Galvánka.

Vo farskom kostole sv. Bartolomeja v Čadci zaznejú počas benefičného koncertu skladby J.S.Bacha, J.Podprockého a N.Piccinniho v podaní Kysuckého komorného orchestra. V rámci hudobného programu podujatia „Osobnosť Kysúc 2010“ zaznie aj skladba G. F. Händela koncert F-dur pre organ a orchester v podaní Bernaddety Šuňavskej a Kysuckého komorného orchestra pod taktovkou dirigenta a skladateľa Petra Niňaja. Moderátorom slávnostného udeľovania ocenení bude Jozef Šimonovič.

sik, foto: -sH-


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 01.12.2010