Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Divadielko po voľbách skončilo, Kysucká galéria sa z Čadce predsa len sťahuje

Divadielko po voľbách skončilo, Kysucká galéria sa z Čadce predsa len sťahuje

Vyjadrenie riaditeľky Kysuckej galérie v Čadci Mgr. Paulíny Ondrišovej:
Kysucká Galéria sa sťahuje do kaštieľa v Oščadnici a depozit do Krásna nad Kysucou do prírodovedného múzea. Výstavné priestory budú v kaštieli Oščadnica na 1. a 2. poschodí a v Kysuckom múzeu na 1. poschodí. V Kysuckom múzeu ponecháme iba nejaké výstavy. Bude tam iba časť, ostatné budeme všetko robiť v kaštieli Oščadnica.

“Budú sídliť výstavné priestory Kysuckej galérie v priestoroch Kysuckého múzea v Čadci?
Vyjadrenie riaditeľa Kysuckého múzea v Čadci Miloša Jesenského MVDR., PhD.:
Kysucké múzeum ponúklo Kysuckej galérii výstavné priestory na prvom poschodí účelovej budovy pre rok 2011. Do akej miery a akým spôsobom však Kysucká galéria tieto priestory využije k výstavnej činnosti je na rozhodnutí jej vedúcich pracovníkov. "

JUDr. Anton Blaha

V Bratislave 22.novembra 2010

Vážený pán primátor,
znovu sa vraciam k výstave Miroslava Cipára, kde sme sa spolu stretli a kde mi zarezonovali Tvoje slová a prísľub, že v každom prípade Mesto Čadca zachová galériu v týchto priestoroch, čo ma naplnilo nádejou, že Čadca neostane bez tejto významnej kultúrnej ustanovizne. Túto tvoju dobrú vôľu a ochotu som tlmočil všetkým mojim známym a príbuzným v Čadci, aby sa vedeli zorientovať v prebiehajúcich voľbách. Ja zas uvažujem o tom, že by som pre účely tejto galérie zapožičal svoje veci, ktoré som už svojho času pripravil ako dar Kysuckej galérií. Viem taktiež zorganizovať ďalších zberateľov za účelom prípadných výstav, ak nedôjde k dohode s VÚC.
So srdečným pozdravom

Anton Blaha

Odpoveď vedenia mesta:
Mesto Čadca, námestie Slobody, 022 01Čadca
V Čadci dňa 26. novembra 2010
Vážený pán Blaha,
dňa 26. októbra 2010 som poslal vedeniu Kysuckej galérie list, v ktorom žiadam o opätovné prehodnotenie ich rozhodnutia zrušiť Kysuckú galériu v Mestskom dome a zároveň, aby v plnom rozsahu zobrali výpoveď z nájmu späť.
S poľutovaní Vám musím oznámiť, že vedenie Kysuckej galérie sa do dnešného dňa k mojej žiadosti nevyjadrilo.
Váš list ma však nesmierne potešil a týmto Vám dávam prísľub, že urobím všetko preto, aby sa Kysucká galéria v priestoroch Mestského domu zachovala. Kysuckí umelci, obyvatelia i návštevníci nášho mesta predsa nemôžu ostať bez takej významnej ustanovizne akou Kysucká galéria bezpochyby je.
S úctou

Jozef Vražel

Kysuckú galériu v Mestskom dome v Čadci chcú zrušiť. Mesto však nesúhlasí

Osud Kysuckej galérie v Čadci neistý : Smutné výročie aj počas výstavy Miroslava Cipára


Vytvorené: 03.12.2010