Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Úspešná riaditeľka Kultúrneho a informačného centra v Čadci Mgr. Dagmar Labáková má byť na návrh primátora odvolaná

Úspešná riaditeľka Kultúrneho a informačného centra v Čadci Mgr. Dagmar Labáková má byť na návrh primátora odvolaná

Čadca 11.01.2011 - Aj napriek predvolebným sľubom, ktoré dal Ing. Milan Gura v predvolebnej kampani ohľadom odvolávania zamestnancov mesta, v pondelok 10. januára 2011 podpísal program zasadnutia mestského zastupiteľstva v Čadci - jedným z bodov je aj: Návrh na odvolanie riaditeľky príspevkovej organizácie KIC Čadca.

Súčasná riaditeľka Kultúrneho a informačného centra Mesta Čadca (KIC) Mgr. Dagmar Labáková nastúpila na post riaditeľky zariadenia v roku 2008, kde prišla zo svojho predchádzajúceho pôsobiska riaditeľky Základnej umeleckej školy M.R. Štefánika. Jej predchodcami bol dlhoročný riaditeľ Domu kultúry Miroslav Ďurica, ktorý po dovŕšení dôchodkového veku odstúpil z funkcie a Mária Piňová, ktorá bola poverená vedením zariadenia až do nástupu riaditeľky Dagmar Labákovej.

Počas troch rokov vedenia sa riaditeľke KIC Dagmar Labákovej podarilo zvýšiť nielen úroveň kultúry v meste, ale zvýšiť aj návštevnosť podujatí, ktoré sa pravidelne počas celého roka organizovali v meste. Oproti predchádzajúcim rokom narástla návštevnosť zariadenia o 250% a to vďaka dobrému manažmentu. Počas tohto obdobia bolo zrealizovaných niekoľko nových kultúrnych podujatí, začala sa úspešná spolupráca s Vysokou školou zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety Bratislava, vznikli ďalšie umelecké súbory, bolo zrealizovaných množstvo projektov v gestorstve Ministerstva kultúry SR a Kysuckej nadácie Bratislava a existujúce umelecké súbory mali možnosť prezentovať sa nielen na domácej pôde ale aj v zahraničí. Pod vedením riaditeľky Dagmar Labákovej sa kultúra v meste stalo dostupnou pre všetkých a vďaka množstvu zrealizovaných projektov, podujatí sa významne skvalitnil život Čadčanov. Počas jej pôsobenia došlo v spolupráci s minulým vedením mesta aj k rozsiahlej rekonštrukcii domu kultúry.

Aký je teda dôvod návrhu na odvolanie riaditeľky KIC?- určite nie nedostačujúce riadiace a manažérske schopnosti. Novou riaditeľkou KIC by mala byť Mgr. Anna Straková, ktorá pracovala pod vedením Jozefa Pohančeníka na oddelení kultúry na MsÚ, neskôr prešla do Informačného centra v KIC-DK. O odvolaní Mgr. Labákovej rozhodnú poslanci MZ dňa 14.01.2011 na Mestskom zastupiteľstve.

sik, foto: -sH-


Vytvorené: 11.01.2011