Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Program Kultúrneho a informačného centra Mesta Čadca na apríl a program kina

Program Kultúrneho a informačného centra Mesta Čadca na apríl a program kina

2. 4. 2011 o 18.00 hod. - KIC  DK Čadca
3. 4. 2011 o 11.30 hod.  KOSTOL SV. JOZEFA ROBOTNÍKA, Čadca - Kýčerka
VEĽKONOČNÝ KONCERT - V rámci koncertu sa predstaví Kysucký komorný orchester mesta Čadca a sólistky Michaela Sojčáková  soprán, Jana Bégerová  mezzosoprán pod vedením hosťujúcej talianskej dirigentky Giny Grassi.
Vstup voľný

3. 4. 2011 o 15.00 hod. /Nedeľné popoludnie pre deti/ - O KOZLIATKACH
Rozprávka pre malých i veľkých v podaní hercov Divadla Žihadlo z Malaciek.
Vstupenky už v predaji!
Vstupné: 2€

14. 4. 2011 o 18.00 hod. - CIGÁNSKI DIABLI
Reprezentačný program vynikajúceho slovenského orchestra.
Vstupenky už v predaji!
Vstupné: 10€

15. 4. 2011 v dopoludňajších hodinách - KAVIAREŇ ŽIVOT
Dramaticko hudobno tanečné predstavenie zobrazujúce život očami mladých ľudí. Predstavenie je určené pre žiakov II. st. ZŠ.
Vstupné: 1,5€

16. 4. 2011 od 18.00 hod. - KONFLIKT - Koncert punk rockovej legendy.
Vstupné: v predpredaji 3€

17. 4. 2011  7.30  14.00 hod. NÁMESTIE SLOBODY /pred budovou MsÚ Čadca/
VEĽKONOČNÝ TRH REMESIEL
Predaj tradičných veľkonočných výrobkov ako sú kraslice, medovníčky, veľkonočná dekoratívna výzdoba, med, medovina, predvádzanie umeleckých remesiel, predaj úžitkového a spotrebného tovaru.

27. 4. - 1. 5. 2011 - 44. PALÁRIKOVÁ RAKOVÁ
Národná súťažná prehliadka ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby. Podrobný program je uvedený na samostatných plagátoch.
Organizátori: KKS Čadca - ŽSK, Mesto Čadca, KIC  Dom kultúry Čadca, obec Raková

Výstavy:

  • AMFO 2011  regionálna súťažná prehliadka amatérskej fotografie  do 25. 4. 2011 v spolupráci s KKS v Čadci
  • DIVADELNÝ PLAGÁT výstava konaná v rámci 44. Palárikovej Rakovej  od 26. 4. 2011 v spolupráci s KKS v Čadci.

PIATOK 1.4. a NEDEĽA 3.4. o 17.00 hod. - NARNIA 3
Lucy a Edmund trávia prázdniny so svojím nepríjemným bratrancom Eustacom. Často spomínajú na Narniu. Jedného dňa ožije obraz lode, visiaci v Lucinej izbe. Pomocou neho sa deti dostanú späť do Narnie, bohužiaľ aj s neznesiteľným bratrancom. Z oceánu, do ktorého spadli, ich zachráni kráľ Kaspian desiaty. Ten sa na svojej lodi s čudným názvom Ranný pútnik vydáva splniť svoju prísahu a nájsť sedem stratených šľachticov z Narnie. Na konci cesty sa ocitnú až na samom konci sveta...
DABING 2,20 € 114 min. Ml. prístupný

PIATOK 1.4. a NEDEĽA 3.4. o 19.30 hod. - OBČIANSKY PREUKAZ
Trpká komédia sleduje osudy štvorice dospievajúcich mladíkov, ich priateľov, lások a rodičov od okamihu, ako v pätnástich rokoch dostanú občiansky preukaz, až do chvíle, kedy sa v osemnástich snažia uniknúť vojne a pokúšajú sa získať modrú knižku. Každý po svojom, ale aj spoločne, sa snažia nestratiť v totalitnom štáte zdravý rozum a zmysel pre humor.
ČESKY 2,30 € 137 min. MP-12r.

UTOROK 5.4. STREDA 6.4. o 17.00 a 19.30 hod. - DEVÍNSKY MASAKER
Film Devínsky masaker ponúka divákom dokumentárny a čiastočne štylizovaný pohľad na udalosti, ktoré sa odohrali v Devínskej N. Vsi v súvislosti s vražedným vyčíňaním Ľubomíra Harmana. Ide o jednu z najmasovejších vrážd v histórii Slovenska a zároveň o jednu z najmedializovanejších udalostí za posledné roky.
SLOVENSKY 2 € 60 min. MN-15r.

PIATOK 8.4. SOBOTA 9.4. NEDEĽA 10.4. o 17.00 hod. - NA VLÁSKU
Animovaná rozprávka. Flynn Rider je najhľadanejší zlodej v kráľovstve. Na svojom poslednom úteku sa uchýli do tajomnej opustenej veže. Chyba! Zo sebavedomého suveréna sa stáva rukojemník najzvláštnejšieho stvorenia, aké kedy stretol. Vežu totiž obýva dievčina s kúzelnými zlatými vlasmi menom Rapunzel. Ako dieťa bola unesená z hradu svojich rodičov a svoj život strávila zamknutá vo veži, kde bol jej jediným spoločníkom svojrázny chameleónik. Dnes je vo veku tínedžerky s bujnou fantáziou a Flynnov vpád je vítaným spestrením jej nudného života. Nečakaná zmena spôsobí, že Rapunzel po prvýkrát opustí svoje väzenie a vydá sa aj s novými spoločníkmi na dramatický útek.
DABING 2,20 € 101 min. Ml. prístupný

PIATOK 8.4. SOBOTA 9.4. NEDEĽA 10.4. o 19.30 hod. - SKUTOČNÁ GURÁŽ
Akú veľkú guráž musí mať 14-ročné dievča, aby pomstilo otcovu smrť? Odpoveď ponúkajú bratia Coenovci v temnom westerne Skutočná guráž. Hailee Steinfeld ako Mattie Rossovú na krvavej ceste za pomstou sprevádzajú Jeff Bridges ako jednooký šerif Rooster Cogburn a Matt Damon v roli Texas Rangera LaBoeufa. Mattinho otca zabil Tom Chaney, ktorý potom utiekol do indiánskych teritórií, kde je ho veľmi ťažké chytiť. V prenasledovacom tíme vládne veľké napätie, no v panenskej krajine hrozí nebezpečenstvo na každom kroku, preto musia aj súperi spolupracovať, ak chcú prežiť.
TITULKY 2,30 € 109 min. MP-12r.

UTOROK 12.4. o 17.00 a 19.30 hod. - PROTEKTOR
Rozhlasový reportér Emil a herečka Hana sú manželia. Píše sa rok 1938, Hana zažívá konjunktúru, hrá v divadle i vo filme. Emil žiarli. Začiatok vojny a nemecká okupácia obrátia ich existenciu hore nohami. Hana je nečakane konfrontovaná so svojim židovským pôvodom, z výšin nádejne rozbehnutej kariéry padá na dno společenského rebríčka. Emil získáva paradoxnú príležitost znovu ovládnuť Hanin život. V záujme jej ochrany cez „rasovo zmiešané manželstvo“ sa dá napriek svojmu presvedčeniu k dispozícii nemeckej propagande. Zmluva s diablom si vyberá svoju daň. Emilova integrita sa hrúti, láska k Hane sa mení v cynické „protektorstvo“. Osud však na neho nachystá pascu. Na úteku od milenky v tiesni ukradne cudzí bicykel a šliapne do pedálov. Ale z rozhlasu už drnčí poplašná spáva: V Prahe bol spáchaný atentát na zastupujúceho ríšskeho protektora Heydricha, jeden z páchateľov ušiel z miesta činu na dámskom bicykli… Osudný kontakt so zdanlivo banálnym predmetom odštartuje zbesilú jazdu, v cieli ktorej získa Emil späť stratenú sebaúctu…
ČESKY 2 € 100 min. MP-12r.

STREDA 13.4. o 17.00 a 19.30 hod. - UŽÍVAJ SI, AKO SA LEN DÁ
Woody Allen sa po výletoch do Londýna a Barcelony vrátil nakrútiť svoj jubilejný 40. film na miesta, kde to dôverne pozná. Do New Yorku. Hrdinami jeho novej romantickej komédie sú výstredný Newyorčan, mizantrop Boris Yellnikoff (Larry David) a mladá naivná južanka Melody (Evan Rachel Wood). Keď za ňou pricestujú rodičia, aby ju zachránili, jej matka hneď začne plánovať, ako Melody prinútiť k rozchodu. Zdá sa, že niektoré postavy a vzťahy nie sú také, ako naprvý pohľad vyzerajú.
TITULKY 2 € 92 min. MP-12r.

NEDEĽA 17.4. o 15.00 hod. - LOVECKÁ SEZÓNA 3
Animovaná rozprávka o zvieratkách.
DABING 1 € 80 min. MP

PIATOK 15.4. SOBOTA 16.4. NEDEĽA 17.4. o 17.00 a 19.30 hod. - AKO VIEŠ?
Lisa Jorgenson je žena, ktorá svoj život postavila na športových výkonoch. Keď ju vylúčia z tímu, príde o všetko. Vo svojich dvadsiatich siedmich rokoch má bývalá športovkyňa pocit, že je už za zenitom slávy a život len beží okolo nej. Bezradne sa snaží žiť normálny život, nečakane sa však ocitá uprostred milostného trojuholníka. Stretne totiž svojho bývalého priateľa Georga, prežívajúceho životnú krízu. Naňho okamžite začne žiarliť Lisin súčasný priateľ Matty, hráč baseballu a egocentrický sukničkár. Ako to všetko môže dopadnúť…?
TITULKY 2,30 € 112 min. MP-12r.

UTOROK 19.4. o 17.00 hod. - KATKA
Film získal ocenenie Český lev za najlepší dokument. Film Heleny Třeštíkovej je unikátnym časozberným dokumentom, mapujúcim štrnásť rokov v živote mladej narkomanky a jej márneho zápasu so závislosťou. Prečo začala brať drogy? Ako sama hovorí - chcela sa odlišovať. Píše sa rok 1996 a vtedy devätnásťročná Katka žije v terapeutickej komunite Sananim v Němčiciach s nádejou na obyčajný život - túži mať priateľa a raz aj rodinu. Happy end sa však nekoná. Režisérka zaznamenáva vo filme rok za rokom Katkino klesanie nižšie a nižšie po špirále krádeží, prostitúcie, fyzického i psychického chátrania, po špirále, prerušovanej len občasným vzopätím nádeje a odhodlania s drogou skoncovať. Jej túžba je úprímná, droga však nakoniec vždy zvíťazí. Podarí sa Katke konečne nájsť silu vo chvíli, keď otehotnie a budúce materstvo jej ponúkne životnú motiváciu?
ČESKY 2 € 90 min. MP-12r.

STREDA 20.4. o 17.00 hod. - NA SEVER
Po nervovom zhrútení sa lyžiar Jomar uchyľuje do samoty ako strážca lyžiarskeho areálu. Keď sa dozvie, že niekde na severe sa narodilo jeho dieťa, vydá sa na čudnú a poetickou cestu Nórskom na snehovej rolbe. So sebou si nevezme iné zásoby, než 5 litrov alkoholu. Počas putovania úchvatnou ľadovou krajinou sa zdá, že Jomar urobí všetko pre to, aby do svojho cieľa nakoniec neprišiel. Stretáva sa s ďalšími citlivými a zmätenými dušami, ktoré prispejú k tomu, aby Jomar i napriek zrejmej neochote a zdráhavosti svoju púť dokončil a došiel k svetlejším zajtrajškom. Režisér Rune Denstad Langlo (nar. 1971), vychádzajúca hviezda škandinávskej kinematografie, stavil na sériu originálnych vtipov v kombinácii s určitou melanchóliou a krásou zasneženej arktickej krajiny, ale aj na skvelý herecký výkon Andersa Baasma Christiansena v úlohe smoliara Jomara.
TITULKY 2 € 78 min. MP-12r.

UTOROK 19.4. STREDA 20.4. o 19.30 hod. - BELLA
Nina (Tammy Blanchard) prichádza neskoro do práce. Nestalo sa jej to prvý raz, a tak ju šéf reštaurácie (Manny Perez) v ktorej pracuje vyhodí pred všetkými kolegami. Jeho brat, bývalý futbalista a terajší šéfkuchár v bratovej reštaurácii José (Eduardo Verástegui) odchádza za ňou, aj napriek vyhrážkam svojho brata. Strávia spolu nádherný deň, počas ktorého sa dozvedajú o osudoch toho druhého. José sa dozvedá, že Nina je tehotná a chce ísť na potrat, pretože nechce priviesť dieťa na svet do takej bezútešnej situácie. José zase veľmi túži po dieťati, kvôli starej rane. Nechá sa Nina odhovoriť od potratu?
TITULKY 2,30 € 91 min. MP-12r.

PIATOK 22.4. SOBOTA 23.4. NEDEĽA 24.4. o 17.00 hod. - SAMMYHO DOBRODRUŽSTVO
Dobrodružná rozprávka rozpráva príbeh morskej korytnačky Sammyho od narodenia až po dospelosť. Počas svojho života morské korytnačky preplávajú tisíce kilometrov, aby sa v dospelosti vrátili na pláž, na ktorej sa narodili. Sledujeme malého Sammyho na jeho ceste plnej dobrodružstiev, ako s kamarátom Rayom hľadajú priateľku Shelly. Ústredným motívom rodinného filmu sú priateľstvo, odvaha a láska. Film navyše zábavnou formou tlmočí deťom posolstvo o potrebe ochraňovania našej planéty.
DABING 2,30 € 92 min. MP

PIATOK 22.4. SOBOTA 234. NEDEĽA 24.4. o 19.30 hod. - DECKÁ SÚ V POHODE
Film bol nominovaný na štyroch Oscaroch. Vtipný a energický portrét modernej rodiny - Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) sú matky, ktoré žijú v útulnom dome na okraji mesta so svojimi dospievajúcimi deťmi Joni a Laserom. Keď sa Joni chystá na vysokú školu, jej mladší brat ju požiada o veľkú láskavosť. Chce, aby mu Joni pomohla nájsť ich biologického otca. Aj napriek vlastným pochybnostiam splní bratovo prianie a nadviaže kontakt s „bioockom“ Paulom (Mark Ruffalo), sympatickým majiteľom reštaurácie. Keď do života tejto nevšednej rodiny vstúpi Paul, začne sa pre všetkých nová životná kapitola, v ktorej budú postupne definované, prehodnotené a znova formulované rodinné vzťahy.
TITULKY 2,30 € 106 min. MN-15r.

UTOROK 26.4. STREDA 27.4. o 17.00 a 19.30 hod. - REŤAZOVÁ SPRÁVA
Film Reťazová správa rozpráva príbeh skupiny stredoškolákov, ktorí dostali rovnaký list s varovaním, že ak ho nepošlú ďalej, zomrú. Spočiatku väčšina z nich varovanie ignoruje, no potom dvaja z nich skutočne zomrú hroznou smrťou. Čoskoro sa tak rozpúta súboj s časom, pri ktorom študenti musia vypátrať, akým spôsobom ich vrah sleduje. Dokážu jeho besnenie zastaviť?
TITULKY 2,30 € 96 min. MN-15r.

SOBOTA 30.4. NEDEĽA 1.5. o 17.00 hod. - MEDVEDÍK YOGI
Medveď Yogi sa predstavuje v novom rozprávkovom dobrodružstve. Jellystoneský park stráca návštevníkov, a preto sa podlý starosta Brown rozhodne zavrieť ho a predať celý pozemok. To by však znamenalo, že rodiny s deťmi by si už nemohli užívať krásy prírody, a čo je ešte horšie - Yogi, Bubu a ich ďalších kamarátov by vysťahovali z ich rodného lesa. Yogi čelí najväčšej výzve svojho života - musí dokázať, že je naozaj “múdrejší ako priemerný medveď“. Spolu so správcom Smithom musia nájsť spôsob ako Jellystoneský park zachrániť...
DABING 2,30 € 80 min. MP

SOBOTA 30.4. NEDEĽA 1.5. o 19.30 hod. - RITUÁL
Mrazivý thriller o vyháňaní diabla s Anthony Hopkinsom v hlavnej úlohe. Rituál je nadprirodzený thriller, ktorý hovorí o tom, že Diabol môže zasiahnuť aj na najsvätejšom mieste na Zemi. Ide o príbeh študenta seminára Michaela Kovaka (Colin O’Donoghue), ktorý odchádza študovať exorcizmus do Vatikánu, hoci má pochybnosti nielen o kontroverzných praktikách, ale aj o vlastnej viere. Obrnený ťažkým skepticizmom sa snaží predstavených presvedčiť, že posadnutých treba liečiť u psychiatra, a nie vyháňať z nich démonov. Až keď sa stretne s neortodoxným otcom Lucasom (Anthony Hopkins)— legendárnym kňazom, ktorý vykonal tisícky obradov exorcizmu, jeho skepticizmus začína slabnúť. Keď sa presvedčí o tom, že v mimoriadne ťažkých prípadoch nepomôžu ani schopnosti a skúsenosti otca Lucasa, začína si uvedomovať, že tento fenomén nemôže vysvetliť veda. Všemocné Zlo ho núti spochybňovať všetko, v čo verí.
TITULKY 2,30 € 99 min. MN-15r.


Vytvorené: 01.04.2011