Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video-pozvánka do kina: Vyberáme za vás, čo by ste si určite v máji nemali nechať ujsť

Video-pozvánka do kina: Vyberáme za vás, čo by ste si určite v máji nemali nechať ujsť

NECH VOJDE TEN PRAVÝ - temný a strašidelný film pre milovníkov hororov. Temný a strašidelný horor, ktorý má vynikajúcu atmosféru a inteligentne sofistikovanú a zároveň presvedčivú zápletku. Príbeh vychádza z románu Johna Ajvide Lindqvista, prekladaného do mnohých ďalších jazykov. Názov filmu upozorňuje na to, že upír môže vkročiť do vášho bytu, až keď ho vyslovene pozvete. Oskar je normálny sympatický dvanásťročný chlapec. Je však trochu osamelý, nerozumie si s novými spolužiakmi, a preto z nudy začne zbierať novinové výstrižky o sériových vraždách.

Práve vtedy spoznáva Eli, svoju novú mladú susedku, tiež veľmi osamelú. Začína sa ich podivuhodné tajomné priateľstvo, smerujúce k prekvapujúcej pointe... UTOROK 3.5. STREDA 4.5. o 19.30 hod., TITULKY, 2 € 114 min. MP-12r.

MEGAMOZOG

Hlavným hrdinom animovanej rozprávky je odpadlík Megamozog, ktorý už dlhé roky zápasí so svojím úhlavným nepriateľom Metro Manom. Jedného dňa svojho dávneho súpera porazí a okamžite začne prepadať nude a zúfalstvu. Zisťuje, že život bez nepriateľa, s ktorým by mohol zápasiť, nie je nič preňho, preto sa rozhodne vytvoriť si nového, ešte väčšieho a silnejšieho – Titana. Ten sa však namiesto toho, aby svoju silu využil na konanie dobra, vrhne na ničenie sveta a donúti Megamozog, aby prvýkrát v živote začal zachraňovať planétu.
NEDEĽA 8.5. o 15.00 hod.- film plný skvelých fórov z oblasti superhrdinov a komixov, DABING 1€ 96 min. Ml. prístupný

HON NA ČARODEJNICE - historický veľkofilm s nádychom akčných thrillerov

Stredoveká fantasy s Nicolasom Cageom a Ronom Perlmanon pripomína svojim drsným štýlom a mystikov slávne Meno ruže v akčnejšom štýle. Kombinuje autenticitu historického veľkofilmu s tempom súčasných nadprirodzených akčných thrillerov a prenáša divákov do temného a nebezpečného sveta, v ktorom môže byť viera poslednou obranou proti zlu.
Dvaja priatelia sa v štrnástom storočí vracajú z križiackych výprav do rodného mesta, ktoré je zdecimované morovou epidémiou. Dievča, ktoré je obvinené z jej vyvolania, majú rytieri dopraviť do odľahlého opátstva pre rituály vymetania diabla a následný proces. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné práve toto dievča a preto je obvinená z čarodejníctva. Desivé udalosti a nevysvetliteľné tajomné sily, ktorým budú musieť dvaja hrdinovia čeliť, ich postaví až na hranicu smrti a ohrozí aj rytiersky sľub, zaistiť dievčaťu spravodlivý súd.
PIATOK 13.5. SOBOTA 14.5. NEDEĽA 15.5. o 19.30 hod., TITULKY 2,30 € 98 min. MP-12r

Viac info  poskytne Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca


Vytvorené: 02.05.2011