Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Úspech na festivale dramatickej tvorivosti klientov domovov sociálnych služieb z Horelice

Úspech na festivale dramatickej tvorivosti klientov domovov sociálnych služieb z Horelice

Čadca 27.05.2011 - Žilinský samosprávny kraj reprezentovali v Mestskom divadle ACTORES v Rožňave na VIII. ročníku festivalu dramatickej tvorivosti klientov domovov sociálnych služieb (DSS) aj účinkujúci - zdravotne postihnutí - z Dolného Kubína, Čadce - Horelice a Turia. Klienti DSS sa zúčastnili podujatia Most úsmevov, odkiaľ si priniesli diplom za tvorivosť a pamätnú plaketu. Porota ohodnotila každé predstavenie a ocenila prínos v predvedení, myšlienke, kostýmoch a celkový dojem.

Rožňavské publikum očaril svojím hereckým talentom divadelný súbor (DS) Smejkovia z Horelice s predstavením „Tri prasiatka“ i DS Smiling girls s rozprávkou „Zlaté dievča“ z Turia. Divadelný súbor z Dolného Kubína s názvom „Kde sa vzalo“ zaujal, ale aj pobavil publikum rozprávkovou hrou „Smola, môj smola.“ Zaslúženou odmenou bol potlesk divákov. „Po odohraní vystúpenia oboch našich hlavných predstaviteľov - hercov stvárňujúcich hlavné postavy, zastavovali viacerí diváci a blahoželali im k ich skvelému hereckému výkonu,“ zhodnotil výkon účinkujúcich Dušan Vlkolinský, riaditeľ Domova sociálnych služieb a zariadenia núdzového bývania (DSS a ZNB) v Dolnom Kubíne. „Klienti DSS a ZNB vzbudzovali veľkú pozornosť a obdiv tým, že ako jediní na festivale boli na invalidných vozíčkoch. Organizátori podujatia k nim však boli maximálne ústretoví, čím prekonali všetky bariéry prostredia,“ dodal riaditeľ.

Hoci bolo cestovanie mikrobusom náročné, účasťou na festivale sme našim klientom umožnili rozšíriť si duševný obzor informovanosti spočívajúci v poznaní do nového prostredia, iného kraja i stretnutím s novými ľuďmi. Oni svojím vystúpením veľmi dobre ukázali svoje schopnosti a reprezentovali naše zariadenia aj Žilinský samosprávny kraj,“ konštatovala riaditeľka Domova sociálnych služieb TAU v Turí Elena Bohdalová a súhlasil s ňou i Dušan Vlkolinský.

Domovy sociálnych služieb sa na tomto peknom podujatí zúčastnili v rámci celého Slovenska po prvýkrát, informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.

foto: ilustračné


Vytvorené: 02.06.2011