Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Detský a mládežnícky divadelný súbor EVA opäť zabodoval

Detský a mládežnícky divadelný súbor EVA opäť zabodoval

Čadca 22.06.2013 - V pondelok 3.6.2013 sa Detský a mládežnícky divadelný súbor EVA, ktorý pracuje pri ZUŠ J.Potočára a KIC-DK v Čadci zúčastnil 2.ročníka súťažnej detskej a mládežníckej divadelnej prehliadky BYTČIANSKE DIVIDLO 2013. Súťaže sa zúčastnilo 11 divadelných súborov zo Základných umeleckých škôl, Základných škôl a Súkromného konzervatória Martin.

Popri silnej konkurencii bola pri hodnotení vyzdvihnutá umelecká úroveň staršieho i mladšieho kolektívu, a to po scénickej, hereckej, pohybovej i hudobnej stránke a vzájomného kompaktného súžitia a cítenia celého kolektívu . Súbor sa predstavil v dvoch kategóriách. Mladší kolektív, ktorý tvoria deti od 4-14 rokov vystúpil s pásmom Príbehy z lesa. S umeleckým dokumentom Matka Tereza sa predstavili žiaci staršej kategórie, ktorú tvoria mládežníci od 15-20 rokov.

Detský a mládežnícky divadelný súbor EVA opäť zabodoval

V obidvoch inscenáciách bolo súboru udelené Zlaté pásmo, ktoré deti ako i vedúce súboru veľmi potešilo. Cenu za herecký výkon si prevzala Katka Sačková, ktorá stvárnila Matku Terezu. Atmosféra celej prehliadky bola veľmi príjemná a priateľská. Zároveň nás potešilo milé pozvanie z úst usporiadateľov prehliadky na budúci rok.

Mgr. Dáška Štekláčová, Olinka Šimášková
a vedúca súboru Evka Matysová


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 22.06.2013