Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Základná škola Podvysoká zabodovala v Bratislave modelom slnečného kolektora

Základná škola Podvysoká zabodovala v Bratislave modelom slnečného kolektora

Podvysoká 06.06.2011 - EkoFond vyhlásil pre žiakov a učiteľov II. stupňa základných škôl už tretí ročník súťaže na tému „Energia u nás doma“. Súťaž je súčasťou dlhodobého projektu EkoFond pre školy. Cieľom tohto projektu je podporiť záujem žiakov a pedagógov základných škôl o vzdelávanie v oblasti energetickej efektívnosti a ochrany životného prostredia. Učitelia a žiaci mali tvorivo vypracovať projekt zameraný na problematiku šetrenia energie v domácnosti.

Jakub Krako - zrakovo postihnutý paralympionik s navádzačom Jurajom Mederom pri autogramiáde ukázali  svoje medaily

Do súťaže bolo celkovo zapojených 107 učiteľov a 6 158 žiakov základných škôl, členovia hodnotiacich skupín posúdili celkovo 180 súťažných príspevkov, pričom všetky boli žiakmi overené v praxi. Žiaci 7.a 8.B triedy Základnej školy v Podvysokej získali v kategórii „ Pokus“ druhé miesto. Pod vedením RNDr. Dedíkovej zhotovili na hodinách fyziky z bežne dostupných materiálov model slnečného kolektora, následne na ňom robili praktické pozorovanie a meranie, z nameraných hodnôt robili výpočty, na základe ktorých navrhli možnosti využitia kolektora v praxi.

M.Hadida, E.Lovas  a M.Strížová zo ZŠ Podvysoká so záujmom pozorujú predvádzané pokusy

V uplynulých dňoch si boli žiaci spolu so svojou vyučujúcou prebrať cenu na slávnostnom vyhlásení výsledkov 3.ročníka súťaže v Bratislave. EkoFond spolu s SPP pripravil pre účastníkov zaujímavý program: slávnostné odovzdávanie cien, besedu so zlatým paralympionikom J. Krakom, prehliadku plynárenského múzea, hry, súťaže a slávnostný obed. Súčasťou ocenenia boli darčekové predmety pre žiakov a 200€ na nákup učebných pomôcok pre školu.

Žiaci ZŠ Podvysoká sa nedali zahanbiť ani pri zábavných súťažiach, ktoré pripravili organizátori


Vytvorené: 06.06.2011