Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Výluka železničnej dopravy na úseku Čadca - Turzovka

Výluka železničnej dopravy na úseku Čadca - Turzovka

Čadca 17.09.2018 - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dňa 17. - 23. septembra 2018 realizujú nepretržité výlukové práce v úseku Čadca - Turzovka. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku koná kompletná rekonštrukcia priecestia zameraná na zvyšovanie bezpečnosti na železničnom priecestí s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP0053, v km 9,076. Práce zahŕňajú demontáž priecestia, demontáž odvodnenia, zriadenie nového odvodnenia, montáž koľaje, výmenu podvalov, úpravu štrkového lôžka, smerovú a výškovú úpravu koľaje, zvarenie, osadenie priecestnej konštrukcie a asfaltovanie vozovky. Práce vykonávajú ŽSR dodávateľským spôsobom.

Cestná uzávierka priecestí trvá nepretržite od 17. septembra od 8.00 hod. do 23. septembra do 17.00 hod. Obchádzka povedie po komunikáciách označených platným dopravným značením. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci sú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.


Vytvorené: 17.09.2018