Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Dary zeme - výstava ovocia a zeleniny v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke

Dary zeme - výstava ovocia a zeleniny v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke

Nová Bystrica 19.09.2011 - Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, zmien počasia a predzvesťou zimy, ktorá prináša do našich príbytkov pokoj a dni oddychu. Nadišiel čas, keď pomaly zbierame z našich polí úrodu. Odkladáme si ju na zimu, robíme si zásoby, aby sme počas dlhej zimy mali čo najviac vitamínov.

Po prvýkrát sa v Múzeu kysuckej dediny v Novej Bystrici - Vychylovke bude konať podujatie Dary zeme - výstava ovocia a zeleniny spojená so svätou omšou a požehnaním úrody.
Členovia Slovenského zväzu záhradkárov v Staškove a v Rakovej budú mať možnosť predstaviť vypestované exponáty širokej verejnosti v objekte Raganov mlyn dňa 2. októbra 2011.

Podujatie bude spestrené od 11.30 hod. účinkovaním Folklórnej skupiny Staškovanka zo Staškova. O 13.00 hod. sa uskutoční v Kaplnke Panny Márie Ružencovej svätá omša s požehnaním úrody.
Na podujatie Vás srdečne pozýva Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Slovenský zväz záhradkárov zo Staškova a Rakovej, uviedla Darina Hnidková z Kysuckého múzea v Čadci.
 


Vytvorené: 19.09.2011