Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Deň študentstva s voľným vstupom do múzeí či hvezdárne

Deň študentstva s voľným vstupom do múzeí či hvezdárne

Čadca 15.11.2011 - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) oslavuje Deň študentstva spolu so žiakmi a študentmi stredných a vysokých škôl. Od minuloročného 17. novembra pokračuje druhým rokom v začatej tradícii. V rámci voľných chvíľ môžu študenti Žilinského kraja v tento deň zadarmo navštíviť vybrané kultúrne organizácie v pôsobnosti ŽSK. Hlavnou myšlienkou podujatia je podporiť záujem mladých o kultúru.

Voľné vstupné ponúkajú aj expozície Kysucké múzeum v Čadci a Kysucká hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste. Jedinou podmienkou podujatia je predloženie študijného preukazu, ktorý je vstupenkou do všetkých otvorených expozícií. Otvorené sú v tento deň najnavštevovanejší Oravský hrad, areál Budatínskeho hradu, Čičmianske domčeky, Sobášny palác v Bytči či expozícia Jánošík a Terchová v Terchovej. Odfotiť sa s obrovským mamutom budú môcť študenti v otvorenej Prírodovednej expozícii v Krásne nad Kysucou a bezplatný vstup pre študentov ponúka tiež Múzeum liptovskej dediny v Pribyline. Na svoje si prídu i romantické duše. Kysucká hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste totiž pripravuje večerné pozorovanie oblohy.

Bližšie informácie o regionálnych ponukách expozícií získajú záujemcovia na internetových stránkach vybraných kultúrnych organizácií.


Vytvorené: 16.11.2011