Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Auto na Staškove zrazilo chodca, s poraneniami ho previezli do Kysuckej nemocnice

Auto na Staškove zrazilo chodca, s poraneniami ho previezli do Kysuckej nemocnice

Staškov 12.01.2012 - Dňa 10. januára sa okolo 17. hodiny sa stala v katastri obce Staškov na ceste II/487 dopravná nehoda. 25-ročný vodič z Čadce smeroval motorové vozidlo značky Škoda z Turzovky do Čadce. "Pri prechádzaní priameho úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke s 57-ročným chodcom. Ten pri nehode utrpel chodec ťažkú ujmu na zdraví s predpokladanou dobou liečenia nad šesť týždňov," informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Požitie alkoholu u vodiča nezistili. U chodca nariadili odber krvi. Na vozidle vznikla škoda vo výške 100 €. Okolnosti a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

V súčasnom období, keď sú zhoršené poveternostné podmienky a znížená viditeľnosť, si treba uvedomiť, že vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov, ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti, je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti,“ hovorí Moravčík.

Polícia apeluje na chodcov, aby používali reflexné prvky na oblečení. „Vodič motorového vozidla má za zníženej viditeľnosti omnoho menšiu možnosť zabrániť stretu s nemotorovým účastníkom cestnej premávky, ktorého pohyb na ceste zbadá neskoro,“ dodal Moravčík.
 


Vytvorené: 16.01.2012