Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Divadelný súbor Staškovan odohral premiéru divadelnej hry Zabíjačka

Divadelný súbor Staškovan odohral premiéru divadelnej hry Zabíjačka

Staškov 13.09.2019 - Na úvod  z pozdravu Jozefa Kronera staškovským ochotníkom : „Šťastie spočíva v tom, ak sa nám podarí urobiť šťastných iných. Túto túžbu urobiť šťastnými ľudí, pre ktorých pripravujete svoje divadlo, si podržte čo najdlhšie. A verím, že rozdaná radosť sa Vám vráti“. Jozef Kroner podporoval vznik divadelnej tradície v Staškove a bol by veľmi rád, že v tomto roku úspešné prebehol už 6. ročník prehliadky divadelných ochotníckych súborov pod názvom „Po Kronerovej ceste“, uviedla režisérka divadelného súboru Staškovan Jozefína Poláčiková.

Divadelný súbor Staškovan v pokračovaní tejto tradície odohral premiéru divadelnej hry Zabíjačka od autorov: F. Liptáka, D. Dušeka a M. Šulíka v réžii J. Poláčikovej. 
Premiéra, ktorá sa uskutočnila dňa 13.07.2019 nielen v rámci projektu divadelnej prehliadky, ale i 48. ročníka futbalového turnaja O pohár Jozefa Kronera, ktorého herecky obdivovali nielen naši rodičia, ale budú obdivovať ešte dlho ďalšie generácie.

Spomínaná premiéra mala u divákov veľmi priaznivý ohlas a viacerí občania sa dožadovali reprízy. Tá sa uskutočnila 1. septembra 2019 a mala u divákov tiež nevídaný úspech. Diváci na obidvoch divadelných predstaveniach sršali smiechom, odmeňovali viackrát účinkujúcich potleskom a tým sa potvrdili slová Jozefa Kronera, že sa nám „rozdaná radosť vrátila“. 
Chcem sa úprimne poďakovať všetkým protagonistom tejto divadelnej hry, ľuďom nadchnutých pre divadlo a umenie, ochotných obetovať svoje srdce a voľný čas. Režisérka divadelného súboru Staškovan Jozefína Poláčiková poďakovla všetkým tým, ktorí podporili a pomohli (Obecný úrad Staškov, Obecný technický podnik Staškov, Folklórny súbor Staškovanka). 

V divadelnej hre účinkovali: Katka a Jožo Prengelovci, Bibiána Grečmalová, Tomáš Gajdošík, Vojto Baláž a Ivana Chytilová. Technicky divadelnú hru zabezpečovali: Štefan Pončka, Martina Laufiková a Ján Belko.
Text sledovali : Mária Smrečková a Mária Kicošová. 

"Staškov je jednou z mála slovenských dedín, kde sa divadlo hrá dodnes. Súbor sa s prestávkami podarilo zachovať do dnešných dní. Vážme si tých, ktorí toto umenie šíria, a tak nechávajú i priestor pre mladých ľudí", dodáva režisérka.
foto: archív obce Staškov



 


Fotogaléria k článku :

divadelny-subor-staskovan-2019-1.jpg
divadelny-subor-staskovan-2019-2.jpg
Vytvorené: 16.09.2019 | Čitateľov: 1227