Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Krádež vlámaním do Rybárskeho domu spáchali bratia vo veku 14 a 15 rokov

Krádež vlámaním do Rybárskeho domu spáchali bratia vo veku 14 a 15 rokov

Nesluša 01.03.2012 - Polícia v Kysuckom Novom Meste vypátrala dvoch chlapcov, ktorí sa počas uplynulého víkendu vlámali do objektu tzv. Rybárskeho domu pri vodnej nádrži v obci Nesluša. Podozrivými sú dvaja bratia vo veku 14 a 15 rokov.

Mladíci vylomili visiace zámky na vchodových dverách garáže. Vošli do dnu a odcudzili dva rybárske navijaky. Následne vypáčili drevené dvere vedúce do skladu, odkiaľ odcudzili ďalšie dva rybárske navijaky. Potom prešli k dverám vedúcim priestorov vodárne, odkiaľ neodcudzili nič. Chlapci ďalej vyšli na poschodie, kde opäť vypáčili drevené dvere na miestnosti slúžiacej ako sklad. Z miestnosti odcudzili elektrickú príklepovú vŕtačku, ďalekohľad, päť kusov nabíjacích bateriek. Z kuchyne na poschodí si zobrali aj hrncovú súpravu. Krádežou vecí spôsobili organizácii škodu vo výške asi 950,-€. Poškodením zariadenia vznikla organizácii škoda vo výške asi 250,-€.

Obaja chlapci sú obvinení z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. Nakoľko v danom prípade ide o mladistvých obvinených, obidvom sa v prípade preukázania viny trest znižuje na polovicu, čo pre daný trestný čin znamená jeden rok odňatia slobody.


Vytvorené: 01.03.2012