Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Beseda s Jozefom Banášom v obci Čierne

Beseda s Jozefom Banášom v obci Čierne

Čierne 23.03.2012 - Obecná knižnica v Čiernom pripravuje na 18.apríla - streda, 2012 o 17:00 hod. besedu s Jozefom Banášom, slovenským prozaikom, diplomatom, politikom ale hlavne spisovateľom. Beseda sa uskutoční v Obecnej knižnici v Čiernom.

Jozef Banáš hovorí: „Život je príliš vážna vec na to, aby sme ho brali smrteľne vážne... Najväčšou radosťou je pre mňa písanie.“

Jozef Banáš sa narodil 27. septembra 1948 v Bratislave. Absolvoval Vysokú školu ekonomickú v Bratislave, odbor zahraničný obchod. Od roku 1977 do roku 2006 pôsobil v oblasti diplomacie a politiky doma i v zahraničí. Jeho literárna tvorba je tématicky a žánrovo rozmanitá s povestnou štipkou humoru. Jednou z jeho najúspešnejších kníh je satirický román Idioti v politike z roku 2007. Ďalšie diela: politický triler Zóna nadšenia, romány Zastavte Dubčeka! a Sezóna potkanov. Popri literárnej tvorbe sa venuje aj politickej publicistike a esejistike. Jeho eseje a úvahy o politike vychádzajú aj v zahraničných médiach. Ovláda päť jazykov. Je ženatý, vyznal sa, že jeho manželka je jeho životnou láskou. Má s ňou dve dcéry, mladšia z nich je populárna moderátorka Adela Banášová. Žije v Bratislave.


Vytvorené: 23.03.2012