Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

12 starožitných nástenných hodín vystavovali na Retro výstave predmetov v Novej Bystrici + foto

12 starožitných nástenných hodín vystavovali na Retro výstave predmetov v Novej Bystrici + foto

Nová Bystrica 06.05.2012 - Komisia školstva, kultúry, športu a cestovného ruchu pri OÚ Nová Bystrica pripravila 22. apríla Výstavu retro predmetov v Dome kultúry Nová Bystrica. Keďže táto akcia bola veľmi závislá od toho, ako ju predmetmi podporia občania a zapožičajú jednotlivé predmety, na začiatku mali organizátori obavy, ako to celé dopadne. Takúto výstavku usporiadali prvýkrát a báli sa, či budú mať dostatočné množstvo rôznych starých vecí, aby zaplnili priestory sály kultúrneho domu.

Už v sobotu 21. apríla, keď inštalovali predmety, boli veľmi milo prekvapení, s akou chuťou výstavu mnohí občania podporili a priniesli rôzne predmety dennej potreby, ktoré sa už dnes nevidia. Boli to rôzne rádiá, gramofóny, fotoaparáty, žehličky, písacie stroje, kalkulačky, lyže, korčule, budíky, knihy s veľmi starým dátumom vydania, kalamáre, lampové televízory, práčka z minulého storočia, bábiky a veľa ďalších predmetov dennej potreby.

Výstava retro predmetov v Dome kultúry Nová Bystrica

Tí starší si zaspomínali na svoje detstvo a tí mladí sa čudovali, ako tieto predmety mohli fungovať. Raritou celej výstavy bolo 12 starožitných nástenných hodín, ktoré nám počas celej výstavy odbíjali plynutie času a spríjemňovali celú atmosféru.

Výstava retro predmetov v Dome kultúry Nová Bystrica

K tým, ktorí nám predmety zapožičali patria: Ľubomír Belák, Jozef Mokryš, Milan Vakula, Marcela Žovinová, Mgr. Oľga Boriková, Mária Jančulová, Ing. Iveta Heltková, Ľubomír Griga, Anton Petrek, Mgr. Elena Jančulová.

Výstava retro predmetov v Dome kultúry Nová Bystrica

Všetkým patrí veľká vďaka, že sme si my ostatní mohli pozrieť veľmi pekné a zachovalé predmety a vlastne sme sa presvedčili, ako rýchlo čas beží a ako ide pokrok míľovými krokmi dopredu.

Text, foto : Elena Jančulová


Vytvorené: 06.05.2012