Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Študenti z Kysuckého Nového Mesta úspešní na SOČ

Študenti z Kysuckého Nového Mesta úspešní na SOČ

Kysucké Nové Mesto 29.05.2012 - Stredoškolská odborná činnosť - SOČ je dobrovoľná, záujmová činnosť mladých perspektívnych vedcov, pedagogických a vedeckých pracovníkov. Je prehliadkou tvorivého myslenia, odborných vedomostí, skúseností a talentu mládeže. Jej uskutočňovanie na školách je chápané hlavne v polohe odporúčaní a nie formou nariadení.

Aj tento rok sa študenti rozhodli premeniť vlastné nápady a kreatívne myšlienky do nádejných projektov, ktoré môžu hľadať svoje využitie v budúcnosti. Musíme oceniť ich snahu a zanietenosť niečo nové vytvoriť alebo vylepšiť. Najúspešnejší študenti z Gymnázia, Spojenej školy a SOŠ strojníckej v Kysuckom Novom Meste postúpili do krajského kola SOČ, ktoré sa konalo 30.3.2012 v Martine Priekope.

V súťažnom odbore 02 - Matematika, fyzika náš okres reprezentovali študentky Janka Chupáčová a Renáta Belanová z Gymnázia KNM, ktoré sa umiestnili na 2. mieste v krajskom kole a postúpili do celoslovenského kola. V súťažnom odbore Ekonomika a riadenie úspešne reprezentovala Spojenú škola v KNM Stanislava Liščáková so svojou prácou Dane a daňová trestná činnosť. V krajskom kole sa umiestnila na 2. mieste a tiež postúpila do celoslovenského kola .Spojenú školu na krajskom kole v súťažnom odbore Informatika reprezentovali študenti Samuel Podhorec a Matej Mravec. So svojou prácou Aplikácia klient server sa umiestnili na 3. mieste.

Veríme, že aj v budúcich rokoch budú študenti a pedagógovia spolupracovať a pokračovať v tomto trende a prinášať ďalšie kreatívne myšlienky a nápady.

Mária Jakubíková


Vytvorené: 29.05.2012