Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Počas leta si môžete zájsť na hrad i do kaštieľa za templármi

Počas leta si môžete zájsť na hrad i do kaštieľa za templármi

Nová Bystrica 28.06.2012 - Zažiť strašidelnú nočnú prehliadku Oravského či Strečnianskeho hradu, navštíviť prehliadky ľudového umenia a krásy folklóru, splavovať rieky, oddýchnuť si v kúpeľoch či zabaviť sa v aquaparkoch. Toto všetko a mnoho ďalších atrakcií a podujatí čaká počas letných prázdnin obyvateľov a návštevníkov Žilinského samosprávneho kraja.

Podujatia v skanzene ozrejmia život a zvyky predkov

Múzeum kysuckej dediny a ľudovej architektúry vo Vychylovke pripravuje počas leta množstvo podujatí pripomínajúcich život a zvyky našich predkov. Už v prvú júlovú nedeľu organizuje súťaž v kosení trávy, koncom mesiaca sa múzeum premení na salaš pri príležitosti podujatia Ovčiarska nedeľa. Bohatý prázdninový program pre malých i veľkých ponúkajú aj hrady. Na nočnú prehliadku Oravského hradu „Noc krvavej grófky“ plnú tajomstiev a strašidelnej atmosféry pozýva Oravské múzeum v piatok 6. júla 2012. Atraktívne podujatie, počas ktorého odhalia návštevníci mnoho záhad a tajomstiev, pod názvom „Duchovia, elfovia, strečniansky DES“ organizuje Hrad Strečno.

V kaštieli Radoľa ožijú templári

V polovici júla sa v kysuckom kaštieli Radoľa prenesieme do čias stredoveku. Vďaka Templárskej výprave ožije v Žilinskom kraji templárska tradícia a návštevníci výpravy zažijú okrem stretnutia s Templármi i atmosféru stredovekého jarmoku a ochutnajú jedlo našich predkov, uviedol hovorca ŽSK Peter Kubica.
 


Vytvorené: 28.06.2012