Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

20 ročný mladík zišiel autom strmým svahom od motela Skalka, nafúkal 1,38 promile

20 ročný mladík zišiel autom strmým svahom od motela Skalka, nafúkal 1,38 promile

Kysucké Nové Mesto 18.09.2018 - V sobotu 15. septembra pred piatou hodinou ráno došlo na ceste I/11 v katastri obce Radoľa, okres Kysucké Nové Mesto k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 20 ročný muž z okresu Kysucké Nové Mesto mal riadiť osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat po vyvýšenom parkovisku pri ceste I/11. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin mal prejsť s vozidlom cez obrubník, svah až na cestu prvej triedy.

Muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,66 mg/l (1,38 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Pri dopravnej nehode utrpel 20 ročný muž predbežne ľahké zranenia. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.500.-€. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu.

Alkohol za volant nepatrí
Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.


Fotogaléria k článku :

dopravana-nehoda-motel-skalka-kysucke-nove-mesto-2018-1.jpg
dopravana-nehoda-motel-skalka-kysucke-nove-mesto-2018-2.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 18.09.2018