Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Spoločné slovensko-poľské mikroprojekty predložili aj obce Staškov a Radoľa

Spoločné slovensko-poľské mikroprojekty predložili aj obce Staškov a Radoľa

Staškov, Radoľa 16.08.2012 - Obce, mestá či združenia zo Žilinského samosprávneho kraja sa už po tretí krát mohli zapojiť do výzvy pre fond mikroprojektov v rámci Programu cezhraničnej spolupráce PL-SK 2007 - 2013. Prijímanie žiadostí sa skončilo 31. júla 2012 a k tomuto dátumu sa do výzvy prihlásil veľký počet záujemcov. ŽSK zaevidoval dovedna 151 projektov, ktoré podali miestne samosprávy, neziskové organizácie, kultúrne, sociálne či školské zariadenia.

Do výzvy sa medzi inými zapojili i kysucké obce Staškov, rodisko Jána Krónera, s projektom s názvom Nadväzujeme na úspešnú slovensko-poľskú spoluprácu: Króner - Kamińska. Obec Radoľa predložila projekt Po stopách legiend sv. Vojtecha a sv. Jána Sarkandera.

V Žilinskom kraji sa doteraz uskutočnili dve výzvy cezhraničnej slovensko-poľskej spolupráce, v rámci ktorých sa podarilo zrealizovať dovedna 89 mikroprojektov. Vďaka nim sa regióny oboch partnerských krajín zatraktívnili, zapojené samosprávy a inštitúcie si vymenili množstvo vzájomných skúseností a výrazne prispeli k zachovaniu tradícii na oboch stranách, informoval hovorca ŽSK Peter Kubica.


Vytvorené: 16.08.2012