Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Opitá 23 ročná vodička spôsobila dopravnú nehodu

Opitá 23 ročná vodička spôsobila dopravnú nehodu

Radoľa 31.08.2012 - Vodička pod vplyvom alkoholu zavinila dopravnú nehodu v pondelok 27. augusta vo večerných hodinách na križovatke v obci Radoľa, okres Kysucké Nové Mesto. 23 ročná vodička jazdiaca na vozidle VW Golf Cabrio po v smere zo Žiliny do Čadce na svetelnej križovatke pri odbočovaní vľavo do Kysuckého Nového Mesta nedala prednosť v jazde vodičke vozidla VW Passat. Došlo k čelnej zrážke vozidiel.

Zranili sa obe vodičky

Po zrážke bolo vozidlo Passat odhodené na ostrovček vpravo, pričom došlo k poškodeniu označenia ostrovčeka a Golf po stočení odhodilo vľavo. Pri dopravnej nehode sa zranili obidve vodičky, spolujazdkyňa v aute VW Golf a spolujazdec vo vozidle VW Passat. Všetci utrpeli zranenia s dobou liečenia nad 7 dní.

Opitá 23 ročná vodička spôsobila dopravnú nehodu

Nafúkala 1,29 promile

U vodičky vozidla VW Golf bolo pri dychovej skúške zistené požitie alkoholických nápojov v nameranej hodnote 0,62 mg/ alkoholu v dychu (v prepočte 1,29 promile). Hmotná škoda pri dopravnej nehode je odhadnutá na cca 11.200,-€. 23 ročnej žene policajti na mieste zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu ublíženia na zdraví. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania, informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Foto KRPZ Žilina


Vytvorené: 31.08.2012