Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Zimná údržba v Čadci je mizerná

Video: Zimná údržba v Čadci je mizerná

Čadca 27.01.2013 - Zimná údržba v Čadci tento rok zlostí mnoho obyvateľov Čadce a jej prímestských častí. Predstavitelia mesta ju považujú za dostatočnú, a odvolávajú sa na plán zimnej údržby, ktorý schválili poslanci. Poslanec MZ v Čadci Jozef Vražel označil aktuálnu situáciu v meste za nezvládnutú.

 

Zvyk je železná košeľa

V uplynulých dňoch je bežným javom, že obyvatelia Čadce sa ráno síce vyberú do práce, no skončia buď v priekope, alebo v horšom prípade v nemocnici. Správcovia zimných komunikácií už bez väčšej námahy mohli za uplynulé roky vypozorovať, že Čadca neleží v subtropickom pásme, a teda riadne zimy so snehom prichádzajú s pravdepodobnosťou blížiacou sa istote. Názory obyvateľov mesta sú na tieto opakujúce sa situácie vcelku jednohlasné. "Platíme si riadne dane, chceme za ne riadnu zimnú údržbu."

Namiesto práce, slohové práce

Obyvateľov mesta sa zastali aj niektorí poslanci mestského zastupiteľstva v Čadci. Neraz oslovujú kompetentných, aby konečne prišli odhrnúť aj priestranstvá, na ktorých je situácia zúfalá. Vedenie Mestského podniku služieb úctivo reaguje na písomné podnety slohovými prácami, pri ktorých zdravý rozum neostane stáť, ale rovno utečie. "Nehnevajte sa, ale obratom by som Vás chcel požiadať, aby ste na svojich stretnutiach s občanmi ich požiadal, v mene MPS-ky o udržiavanie poriadku pri smetných nádobách a stojiskách pri ich domoch a taktiež o úpravu prenajatých parkovacích miest. My žiadame domovníkov a občanov o to neustále, ale možno od Vás to zoberú inak. Takto neupravené stojiská a parkovacie miesta sťažujú a spomaľujú zimnú údržbu v dôsledku toho, že musia túto činnosť za občanov vykonávať ľudia, ktorí majú na starosti napríklad aj ZÚ," uviedol riaditeľ MPS v Čadci Peter Lariš v liste poslancovi MZ F. Kučákovi.

Pre tých, čo úprimné slová riaditeľa MPS nepochopili, predkladáme alternatívny význam: Čadčania, upracte to za nás!

Mizernú zimnú údržbu komentoval aj poslanec MZ v Čadci Jozef Vražel:

 

Čadčanom asi naozaj ostáva len zobrať lopaty do vlastných rúk.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 27.01.2013