Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Pri príležitosti Roku svätých Cyrila a Metoda usporiadali školskú konferenciu v Makove

Pri príležitosti Roku svätých Cyrila a Metoda usporiadali školskú konferenciu v Makove

Makov 12.07.2013 - V súlade s filozofiou svojho školského vzdelávacieho programu Moderná škola si ctí tradície realizovala ZŠ v Makove v spolupráci s Obcou Makov, farským úradom, n. f. Makové zrnká, MO Matice slovenskej pri príležitosti Roku svätých Cyrila a Metoda projekt pod názvom: Lebo sú nahé bez kníh všetky národy.

Do aktivít sa zapojili všetky triedy, všetci žiaci školy, pedagogickí zamestnanci a pomocnú ruku podali i mnohí rodičia. Pri tvorbe spoločného diela sa žiaci učili pracovať v tímoch, zvládli náročné informačno-komunikačné technológie a svoje úspešné osobnostné dozrievanie preukázali prezentáciou svojich prác. Projekt vyvrcholil školskou konferenciou 10. 6. 2013.

Moderná škola si ctí tradície

Najmladší žiaci vrúcne spievali piesne v starej slovenčine, veľmi odhodlane vysvetľovali nielen obsah svojich výtvarných prác, ale i použité techniky. Tí trochu starší dokázali postavy Konštantína a Metoda zapracovať do známych slovenských i inonárodných rozprávok a siedmaci s deviatakmi vytvorili krásne multimediálne prezentácie nielen o živote a tvorbe solúnskych bratov, ale aj o ich nasledovníkoch, i o prínose byzantskej misie pre dnešnú dobu. Veľký ohlas zaznamenala scénická freska zo života Konštantína a Metoda, ktorú žiaci ôsmeho ročníka pripravovali a cvičili celé tri mesiace.

Najúspešnejšie príspevky zo školskej konferencie žiaci ukázali i rodičovskej a celoobecnej verejnosti v nedeľu 16.6.2013 v DK Makov. Podľa pochvalných vyjadrení z úst starostu obce Ing. Mariána Masnicu, jeho zástupkyne Ing. Aleny Šupčíkovej, poslanca OZ p. Jozefa Pavlíka, vdp. Mgr Petra Hluzáka, mnohých rodičov i starých rodičov môžeme byť hrdí na výkony makovských žiakov i na prácu celého učiteľského kolektívu.

Janka Petrovičová
 


Vytvorené: 12.07.2013