Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Chodec v Kysuckom Lieskovci utrpel ťažké zranenie po zrážke s kamiónom

Chodec v Kysuckom Lieskovci utrpel ťažké zranenie po zrážke s kamiónom

Kysucký Lieskovec 06.09.2013 - Vo štvrtok 5. septembra v čase pred 21.00 hod. došlo na ceste I/11 v katastri obce Kysucký Lieskovec v okrese Kysucké Nové Mesto k dopravnej nehode. 35 ročný vodič (z Poľskej republiky) riadil nákladné motorové vozidlo Mercedes s prívesom v smere od Čadce na Žilinu. Pri prechádzaní priameho úseku cesty, z doposiaľ presne nezistených príčin, pravou prednou časťou vozidla zachytil 22 ročného chodca (z Námestova), ktorý šiel v tom istom smere. Chodec utrpel ťažké zranenie. Alkohol u vodiča zistený nebol, u chodca bol nariadený odber krvi. Na vozidle vznikla predbežná škoda vo výške 800.-€.

Miera zavinenia, ako aj ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Foto KRPZ Žilina

Chodec v Kysuckom Lieskovci utrpel ťažké zranenie po zrážke s kamiónom

Vidieť a byť videný

Za zníženej viditeľnosti si treba uvedomiť, že vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov a cyklistov, ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti, je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti. Vodič motorového vozidla má za zníženej viditeľnosti omnoho menšiu možnosť zabrániť stretu s nemotorovým účastníkom cestnej premávky, ktorého pohyb na ceste zbadá neskoro.
Podľa zákona o cestnej premávke za zníženej viditeľnosti mimo obce musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.
Za zníženej viditeľnosti musí mať cyklista jazdiaci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.
Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.


Prílohy

dn-kysucky-lieskovec-2013-1.jpg (45.88kB)
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 06.09.2013