Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Dvojica občanov Českej republiky olúpila dôchodkyňu v obci Makov v jej rodinnom dome

Dvojica občanov Českej republiky olúpila dôchodkyňu v obci Makov v jej rodinnom dome

Makov 27.10.2015 - Dvojica občanov Českej republiky olúpila dôchodkyňu v jej rodinnom dome, lup im nič nevyniesol, v odcudzených obálkach sa nenachádzali peniaze, ale korešpondencia. V rukách polície v Čadci v uplynulých dňoch skončila dvojica občanov Českej republiky, 41 ročná žena a 30 ročný muž. 41 ročná žena dňa 11. októbra podvečer spoločne s doposiaľ nestotožneným mužom vošla cez odomknuté vchodové dvere do rodinného domu v obci Makov.

Prekvapenej 82 ročnej majiteľke domu povedali, že ponúkajú na predaj parfumy. Keď ich majiteľka domu vyzývala, aby opustili jej dom, žena proti vôli majiteľky prehľadávala kuchyňu a osobné veci dôchodkyne, pričom muž stál vo dverách kuchyne. Na výzvy nereagovali, z domu odišli až na hlasné volanie dôchodkyne o pomoc. Na ďalší deň okolo obeda prišiel do rodinného domu dôchodkyne 30 ročný muž, ktorý sa predstavil ako elektrikár pod zámienkou poskytnutia zľavy na odber elektrickej energie. Požiadal dôchodkyňu, aby mu dala 100,-€, z ktorej by jej 50,-€ vrátil. Túto situáciu využila 41 ročná žena, ktorá vošla do rodinného domu a chcela vojsť do spálne. Zbadala ju majiteľka, ktorá sa jej v tom snažila zabrániť.

Napriek odporu dôchodkyne sa žene podarilo dostať do spálne a prehľadať zásuvky. Odcudzila 3 kusy listových obálok s obsahom. Majiteľka domu po neúspešných výzvach, aby dvojica opustila dom, opakovane začala kričať o pomoc na suseda. Na to muž a žena z domu odišli a nasadli do vozidla VW Passat hnedej farby s českým evidenčným číslom. Dôchodkyni napokon nespôsobili žiadnu škodu na majetku, nakoľko v obálkach sa nenachádzali žiadne peniaze, ale korešpondencia. Vyšetrovateľ OR PZ v Čadci 41 ročnú Nadeždu a 30 ročného Patrika, obidvaja občania Českej republiky, obvinil zo zločinu lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. Obidvom obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.


Vytvorené: 27.10.2015