Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

35 ročného muža zastavila hliadka, nafúkal 2,63 promile

35 ročného muža zastavila hliadka, nafúkal 2,63 promile

06.12.2017 - Čadca - Vysoká nad Kysucou: Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 35 ročný muž z okresu Čadca. Obvinený muž v utorok 5. decembra popoludní viedol po ceste tretej triedy v obci Vysoká nad Kysucou motorové vozidlo Škoda Felicia. Následne bol hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka zastavený. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,26 mg/l (2,63 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 06.12.2017