Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

22-ročný opitý vodič prešiel autom do protismeru, zranili sa 3 ľudia

22-ročný opitý vodič prešiel autom do protismeru, zranili sa 3 ľudia

Čadca 02.07.2018 - Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 26. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 25 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 11 nafúkalo nad 1 promile, u 8 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Piati vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody.

V sobotu 30. júna podvečer zastavila a kontrolovala policajná hliadka v obci Svrčinovec vodiča vozidla Škoda Octavia. 35 ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,83 promile
 
V nedeľu 1. júla po polnoci spôsobil v obci Raková, okres Čadca dopravnú nehodu 22 ročný vodič jazdiaci na vozidle Škoda Octavia. Vodič počas jazdy smerom na Turzovku prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim vozidlom Škoda Superb. Po zrážke bolo vozidlo Škoda Octavia odhodené do oplotenia rodinného domu. Pri dopravnej nehode utrpeli zranenia 22 ročný vodič Octavie, 22 ročná vodička Škody Superb a 20 ročný spolujazdec z vozidla Škoda Superb. Vodičovi Škody Octavia policajti namerali v dychu 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,81 promile. Hmotná škoda pri dopravnej nehode je odhadnutá na cca 9.000,-€.
 
Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 02.07.2018