Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

61-ročný vodič kamiónu jazdou ohrozoval ostatných, namerali mu 2,4 promile

61-ročný vodič kamiónu jazdou ohrozoval ostatných, namerali mu 2,4 promile

Svrčinovec 22.08.2018 - V sobotu 18. augusta 2018 krátko popoludní zastavila policajná hliadka na ceste I/11 v obci Svrčinovec okres Čadca, vodiča kamiónu, ktorý svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri kontrole sa 61 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,40 promile.

Podgurážení vodiči na cestách v Žilinskom kraji 
 
Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku. V 33. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji 30 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 13 nafúkalo nad 1 promile, u 10 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Šiesti vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. 
 
Vodiči čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.
 

 


Vytvorené: 22.08.2018