Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

10. ročník podujatia GORAL MARATHON 2022 už tento víkend

10. ročník podujatia GORAL MARATHON 2022 už tento víkend

Trojmedzie 18.08.2022 - Dňa 21.augusta 2022 odštartuje na Trojmedzí - spoločnej hranici Slovenska, Poľska a Česka už 10. ročník Goral marathonu. Pretekári si môžu vybrať z 3 trati: minimaratón - 7km, polmaratón - 21 km  a maratón 42 km. Všetky tri trate  vedú cez 3 krajiny – Slovensko, Poľsko a Česko. Súťažiť sa bude v troch disciplínach:  beh, nordic walkink a horský bicykel.

Každý pretekár obdrží v cieli medailu a už tradične výborný guláš a občerstvenie.
Pripravené sú aj súťaže pre deti všetkých vekových kategórií. 

Štart maratónu pre všetkých pretekárov a polmaratónu v rámci nordic walkink je plánovaný o 9.00 hod., štart ostatných disciplín o 10.00 hod. 
Trasa maratónu vedie z Trojmedzia cez Jaworzinku, Hrčavu, Studeničné Svrčinovec, Čadečku, Čierne, Lieskovú, Kýčeru, Skaľanku a Mýto na Troják, odtiaľ hrebeňom cez Poľanu do Skalitého, odtiaľ cez Pahorok na Čierne a cez Valy naspäť na Trojmedzie. Trasa MTB je mierne odlišná a z Lieskovej vedie do Švancari v Oščadnic a  cez Vrešťovku  po ceste ku Skaľanke, kde sa pripája k trase behu.  

V tomto roku čaká na pretekárov na Trojmedzí hneď niekoľko noviniek – nová lávka cez hranicu, nová cyklotrasa na Trojmedzie, nová náučná cesta.  čaká na návštevníkov aj nová cezhraničná  lávka a nová cyklotrasa. Registrovať sa možno cez registračný link, prípadne priamo na mieste 
Viac informácii a registrácia na stránke www.goralmarathon.sk. 

Srdečne pozývame
Ing. Ladislav Sventek, riaditeľ preteku

 


Fotogaléria k článku :

bieg-goral-marathon-2018-maraton-photo-2org.jpg
goral-maraton-slide4.jpg
Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 18.08.2022