Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Medzinárodná šachová simultánka s mladými šachovými hviezdami proti 16 mladým súperom

Medzinárodná šachová simultánka s mladými šachovými hviezdami proti 16 mladým súperom

Čadca 30.08.2018 - V sobotu 25.8.2018 sa v Dome kultúry v Čadci uskutočnila medzinárodná šachová simultánka. Mladé šachové hviezdy: Lucka Ševčíková - majsterka Slovenska, aktuálna majsterka Európskej únie a Dávid Slivka úspešný domáci junior hrali každý proti 16 mladým súperom z Poľska, Čiech a talentovaným deťom z Čadce, Čierneho a Turzovky.

Majstri nikoho nešetrili a vyhrali svoje zápasy s celkovým skóre 26 výher, 4 remízy a 2 prehry.
Víťazstvo s majstrami sa podarilo vybojovať len dvom dievčatám: Miriam Mikovej z Čierneho a Márii Kubicovej z Čadce.
Simultánku usporiadala Kysucká šachová škola v rámci realizácie aktivít projektu Young Chess Stars s podporou Vyšehradského fondu.
Náš projekt bol  zameraný na prehĺbenie vzťahov a spolupráce s partnermi v krajinách V4, ktorí sa tiež venujú podpore a vzdelávaniu mladých šachových nadejí.
 
Po ukončení akcie v Dome kultúry sa organizátori, rodičia a zahraniční hostia presunuli do Oščadnice na vyhodnotenie aktivít a spoločenský večer. Teší nás, že sa našim hosťom na Kysuciach páčilo a dohodli sme sa na ďalších spoločných aktivitách. 
Partnermi projektu boli: SK Slávia Orlová, TJ Sokol Mosty u Jablunkova, Uczniowski Klub Sportowy "Pionier" Jastrzebie Zdroj, Uczniowski Klub Sportowy "RODŁO" Opole, TJ Slávia Caissa Čadca, Barcza Gedeon Sport Club Egyesűlet a Europejskie Ugrupowanie Współpracy Terytorialnej TRITIA, uviedol riaditeľ Kysuckej šachovej školy Pavol Sedláček.
 

 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 30.08.2018