Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zatváranie brán Skanzenu - Vychylovka Nová Bystrica

Zatváranie brán Skanzenu - Vychylovka Nová Bystrica

Nová Bystrica 18.10.2019 - Jeseň patrí k najobľúbenejším ročným obdobiam mnohých ľudí. Príroda okolo nás hrá farbami, menia sa farby listov a vonku je stále relatívne príjemne. Práve úžasné farebné premeny stromov a rastlín ponúkame návštevníkom v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica  v nedeľu 27. októbra 2019 na poslednom podujatí „Zatváranie brán skanzenu“. Týmto podujatím ukončíme sezónu skanzenu v tomto roku o 13.00 hod. účinkovaním Ľudovej hudby Vladka Tomčalu zo Starej Bystrice.

Počas letnej sezóny v priestoroch Skanzenu Vychylovka - Nová Bystrica sme pre návštevníkov pripravovali  rôzne podujatia. V priestoroch skanzenu si mohli prísť na svoje  všetky  vekové kategórie, či deti, rodičia, dedovia a staré mamy.
 Každý mal možnosť zoznámiť sa so zvykmi a tradíciami našich predkov formou prechádzok skanzenom, prehliadkou príbytkov, alebo kultúrnym programom v podaní folklórnych súborov, skupín a ľudových hudieb nielen z Kysúc, ale j z iných kútov Slovenska. Predstavili sme  rôznych remeselníkov, ich výrobky spojené s predvádzaním ukážok a tvorivej činnosti rezbárov, košikárov, kováčov, pernikárov  a iných remeselníkov. Od začiatku sezóny do konca mesiaca september navštívilo skanzen celkom 58 584 návštevníkov. Z toho na Historickej lesnej úvraťovej železnici sme odviezli 28 866  cestujúcich a na drezine si vychutnalo čaro prírody 1 477. Nechýbali ani zahraniční návštevníci a tých bolo 6 145.
Pokiaľ počasie dovolí, Skanzen vo Vychylovke Novej Bystrici plánujeme nechať sprístupnený pre návštevníkov aj v mesiaci november. Táto informácia bude zverejnená na našej webovej stránke www.kysuckemuzeum.sk a na facebooku Kysuckého múzea v Čadci a Skanzenu - Vychylovka - Nová Bystrica. Za Vašu priazeň a návštevu Vám všetkým ďakujú, Žilinský samosprávny kraj a Kysucké múzeum v Čadci, uviedla Darina Hnidková z KM.
 


Fotogaléria k článku :

skanzen-vychylovka-2019-10-4.jpg
skanzen-vychylovka-2019-10-3.jpg
skanzen-vychylovka-2019-10-2.jpg
skanzen-vychylovka-2019-10-1.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 18.10.2019