Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Ženy v Čadci sa môžu cítiť bezpečne, útočník skončil v rukách polície

Ženy v Čadci sa môžu cítiť bezpečne, útočník skončil v rukách polície

Čadca 04.03.2020 - V rukách čadčianskej polície skončil 18 ročný mladík, ktorý prenasledoval a napádal ženy v meste Čadca. Naposledy sa tak stalo 2. marca popoludní, kedy mal prenasledovať 40 ročnú ženu od kultúrneho domu k priechodu pre chodcov oproti obchodnému domu Tempo. Podozrivý mladík mal zozadu na ženu zaútočiť tak, že ju prikrčený chytil v oblasti lýtok.

Žena reagovala hlasným krikom, na čo útočník upustil od ďalšieho konania a ušiel. Na základe oznámenia ženy vykonala polícia pátranie a do niekoľkých hodím podozrivého mladíka zadržala. Poverený príslušník PZ obvinil 18 ročného Jána z prečinu výtržníctva a spracoval podnet na vzatie do väzby. 

Iné napadnutie ženy, ktorého sa mal podozrivý dopustiť v tomto roku šetrila polícia v Čadci vo februári ako podozrenie z výtržníctva. Vec bola napokon kvalifikovaná ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a po zadokumentovaní postúpená na správne konanie. 

Vzhľadom k tomu, že obvinený mladík bol už v minulosti za obdobné správanie odsúdený, polícia vyzýva ženy, ktoré napadol, či obťažoval a trestné oznámenie doposiaľ nepodali, aby tak urobili na obvodnom oddelení polície v Čadci. 


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 04.03.2020