Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Policajti odhalili 13 vodičov pod vplyvom alkoholu

Policajti odhalili 13 vodičov pod vplyvom alkoholu

Čadca 29.10.2020 - V uplynulom týždni (43. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 13 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol  alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U 8 vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 5 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. 

Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobil dopravnú nehodu.          
 Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 8 vodičov nemotorových vozidiel.

Alkohol za volant nepatrí
Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. 

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. 
Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky. 
 


Vytvorené: 29.10.2020