Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zákopčie dejiskom Halového päťboja žiakov v hasičskom športe

Zákopčie dejiskom Halového päťboja žiakov v hasičskom športe

Dňa 7.3.2009 sa Základná škola v Zákopčí už po štvrtýkrát stala dejiskom Halového päťboja žiakov od 8 do 16 rokov v hasičskom športe, na ktorom sa zúčastnilo 104 detí z ôsmich dobrovoľných hasičských zborov. Hostiteľmi súťaže bol starosta obce Zákopčie Ing. Hažík František a Dobrovoľný hasičský zbor Zákopčie - Ústredie. Za hostí sa prezentovali riaditeľ Základnej školy Zákopčie Mgr. Bohovič Peter, predseda OV DPO Mgr. Hluchý Jozef, riaditeľ OV DPO Dedič Ladislav a mnohí ďalší. Deti súťažili vo viacerých disciplínach, ako rozvíjanie hadíc, viazanie uzlov, šplh na lano, štafeta dvojíc a v streľbe zo vzduchovej zbrane ležmo. Súťažili vo dvojiciach zaradených do vekových kategórií dievčat a chlapcov.

Suverénne si počínali dievčatá z DHZ Zákopčie - Ústredie a vybojovali si 8 zlatých, 8 strieborných a 5 bronzových medailí. Chlapci z Podvysokej taktiež brali, čo sa dalo, a to 4 zlaté, 2 strieborné a 3 bronzové medaile, Čierné V. K. 4 strieborné a Zákopčie - Tarabov 2 strieborné medaile.
Cenu za najlepšieho strelca prevzal Patrik Mojtek a z dievčat Monika Matejíková, za najlepší čas na štafete Vladimír Prívara, Martin Matejík a za najrýchlejší uzol Monika Prívarová a Alžbeta Fongusová, všetci ocenení boli zo Zákopčia.

V kategórii družstiev sa víťazom nového putovného pohára, už po štvrtýkrát stali domáce dievčatá zo Zákopčia s časom 395,6 s. Druhé miesto obsadilo Čierné V. K s časom 630,8 s., tretie miesto Zákopčie - Tarabov s časom 657,5 s., štvrté miesto Staškov s časom 698,1 s., a z piatého miesta si odniesli pohár chlapci z Povysokej s časom 706,9 s. Na ďalších miestach skončili: St. Bystrica 727,4 s., Svrčinovec 783,4 s., Zákopčie - Ústredie ml. 842,3 s. a čestné deviate miesto patrilo Radôstke s časom 873,9 s.

Veľká vďaka patrí Dobrovoľnému hasičskému zboru zo Zákopčia za usporiadanie atraktívnej súťaže, ktorá je podnetom nabudenia mladých hasičov do ďalších hasičských súťaží. Vďaka patrí aj všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli.

Ďakujeme.

Veliteľ DHZ M. F.


Fotogaléria k článku :

zakopcie-sutaz-hasicov-2009-03-1.jpg
zakopcie-sutaz-hasicov-2009-03-2.jpg
zakopcie-sutaz-hasicov-2009-03-3.jpg
Vytvorené: 16.03.2009 | Čitateľov: 6794