Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Na Mestskej rade v Čadci aj o problémoch s dodávkami tepla

Na Mestskej rade v Čadci aj o problémoch s dodávkami tepla

Čadca, 26. februára 2010: Zasadnutie Mestskej rady, ktoré sa konalo 26. februára 2010 sa zaoberalo aj Návrhom na personálne zmeny v Mestskej teplárenskej spoločnosti a.s. Čadca, a to z dôvodu ukončenia funkčného obdobia člena dozornej rady Ing. Jána Husára, prednostu MsÚ. Mestská rada odporučila zastupiteľstvu v Čadci nominovať do funkcie člena dozornej rady MTS a.s. Čadca opätovne Ing. Jána Husára a to na obdobie 5 rokov.

Ďalším bodom programu bolo zverenie majetku Mesta Čadca do správy Mestského podniku služieb Čadca (MPS) - pracovné stroje a prevádzkové stroje a prístroje. Nakoľko príspevková organizácia Mesta Čadca MPS Čadca vykonáva separovaný zber v meste a využíva majetok mesta na spomínanú činnosť, bol návrh zverenia majetku odsúhlasený na prerokovanie MZ v Čadci.
Poslanci MR sa zaoberali aj doplnkom č.3 Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Čadca o prevádzkovaní taxislužby na území mesta Čadca č.93/2007. Na základe doručených žiadostí prevádzkovateľov taxislužby o rozšírenie parkovacích miest bolo komisiou dopravy navrhnutých nových 11 parkovacích miest, a to na Hornej ulici, Palárikovej ulici, ul. F.Káľa, 17. Novembra a A.Hlinku. Prednesený návrh nových stanovíšť bol členmi MR prerokovaný a odporúčaný MZ na schválenie.

Zástupca primátora mesta Čadca JUDr. Ján Macura poskytol prítomným ústnu informáciu o novele zákona o obecnom zriadení č. 369/1990, ktorá sa dotýka zásad odmeňovania poslancov, výkonu primátora mesta Čadca a výkonu MZ v Čadci. V súvislosti s novelizáciou zákona predložil návrh na vytvorenie komisie pre spracovanie odmeňovacieho poriadku poslancov MZ. Zloženie komisie bude predložené zasadnutiu MR 26.marca 2010.

Posledným bodom rokovania bola Kúpa, predaj a nájom nehnuteľností.
V bode rôzne vystúpila poslankyňa za volebný obvod č. 4 Oľga Kostková, ktorá prítomných informovala o dlhodobých problémoch s dodávkou teplej vody v panelákových bytoch na Hurbanovej ulici, ktorých správcom je súkromná spoločnosť BYTY Čadca, s.r.o. Podľa slov poslankyne MZ, riaditeľ menovanej spoločnosti ku dnešnému dňu nereagoval na písomné a ani telefonické žiadosti obyvateľov spomínaných bytoviek, a preto sa v mene obyvateľov dotknutých bytoviek obracia so žiadosťou o pomoc na primátora mesta Čadca Jozefa Vražela. V súvislosti s výkonom činností správcov panelákových bytov v meste, poukázal primátor mesta na rozdiely v hospodárení spoločností DOMBYT Čadca a BYTY Čadca s.r.o. Kým príspevková organizácia DOMBYT Čadca každoročne odvádza finančné prostriedky z nájmu mestu Čadca, spoločnosť BYTY Čadca s.r.o. túto skutočnosť v čase, keď spravovala mestské byty nerealizovala. Navyše ku dnešnému dňu nebola zo strany uvedenej spoločnosti ani odovzdaná agenda súvisiaca so správou bytov. Z uvedeného dôvodu poveril prednostu MsÚ, aby predložil MR správu o súčasnom stave v uvedenej oblasti.
Prednosta MsÚ informoval, že príspevková organizácia DOMBYT Čadca poskytuje kvalitnú a transparentnú správu bytov nielen pre mestské byty, ale aj pre ostatných vlastníkov bytov v meste. Podľa jeho slov Mesto Čadca garantuje finančnú stabilitu príspevkovej organizácie a nemôže sa stať, že organizácia DOMBYT Čadca pôjde do konkurzu, či likvidácie.

Silvia Kajanková
hovorkyňa mesta
foto : -sH-

Zdieľať


Vytvorené: 08.03.2010