Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Na šport vyčlenili v Čadci 65 000€. Môže to byť likvidačné pre krytú plaváreň

Video: Na šport vyčlenili v Čadci 65 000€. Môže to byť likvidačné pre krytú plaváreň

Čadca 04.04.2011 - 15 športových klubov v Čadci z 21 žiadateľov dostane v roku 2011 dotáciu vo výške 65 000€, čo je o 10 000€ viac ako predložila mestská rada na marcovom zasadnutí poslancov MZ. Návrh navýšenia príspevkov predložil poslanec Eduard Gabriš, ktorý štatutárom klubov prisľúbil vyššie dotácie. Aj napriek schválenému navýšeniu bude šport v roku 2011 chudobnejší o 21 300€. Najviac dotovaným bude Futbalový klub Čadca, najmenej Športový klub polície Čadca.

Poslanci odsúhlasili navýšenie dotácie športovým klubom aj na úkor krytej plavárne
Eduard Gabriš - poslanec MZ

Navýšené finančné prostriedky vo výške 10 000€ by mali byť podľa návrhu poslanca Eduarda Gabriša čerpané z transferu ZZO Čadca, a.s. určených na prevádzku a činnosť krytej plavárne. „Vieme, že mesto túto dotáciu poskytuje na fungovanie plavárne, ale vieme, že ZZO Čadca a.s. je zriadená, aby vytvárala zisk a podnikanie. V priebehu roka po racionalizácií tejto spoločnosti, tento výpadok do 10 000€ ZZO a.s. bez problémov nahradí“, odôvodnil prevod finančných prostriedkov Gabriš.

Vladimír Malík : Poslanci schválili likvidáciu plavárne
Vladimír Malík - poslanec MZ a predseda spoločnosti ZZO Čadca a.s.

Presunom finančných prostriedkov môže byť ohrozená prevádzka krytej plavárne, ktorú dotuje mesto Čadca z vlastných zdrojov. Ako uviedol poslanec a predseda spoločnosti Vladimír Malík, plaváreň sa bude musieť v roku 2011 vysporiadať nielen s menšou dotáciou ako v roku 2010, ale aj s rizikom jej zatvorenia. „Poslanci schválili likvidáciu plavárne“, uviedol na margo odsúhlasenia navýšenia dotácie športovým klubom Malík. Podľa jeho názoru je takéto konanie nezodpovedné a diletantské „My zavrieme plaváreň, ktorá je pre všetkých športovcov, celý okres, obce. Zoberieme prácu tým, ktorí tam zarábajú na úkor zvýšenia príspevkom športovým klubom“.

Či zníženie dotácie krytej plavárne o ďalších 10 000€ pocítia aj obyvatelia mesta, závisí na súčasnom vedení. Primátor mesta síce verejne deklaroval záujem zachovať základnú úlohu ZZO Čadca a. s. - prevádzku plavárne, avšak akým spôsobom už neuviedol.

-sik-, foto: -sH-
 

V Kysuckom Novom Meste je viacej muziky za menej peňazí

Podľa našich informácií futbalisti v Kysuckom Novom Meste sú zastrešení pod organizáciou MKŠS - ktorá z mestských dotácií dáva na futbal mužstvo A, B cca 37 000 EUR, (v tom je komplet celý servis, s lekárom, maserom, kameramanom.....+ odmeny za zápas)


Vytvorené: 04.04.2011