Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Klub karate ZZO Čadca opäť medailovo

Klub karate ZZO Čadca opäť medailovo

2.4.2011 v športovej hale na Rosínskej ceste v Žiline zažili naši pretekári úžasnú súťažnú atmosféru, ale aj špičkové výkony najlepších mládežníckych pretekárov v karate. Je potešujúce, že o uvedený turnaj je veľký záujem aj zo zahraničia a každoročne sa zvyšuje. Sobotňajšieho turnaja sa zúčastnilo 498 pretekárov z 51 oddielov zo Slovenska, Ukrajiny, Poľska a Českej republiky. Najúspešnejším klubom Grand Prix sa stal Rapid Bratislava pred klubmi Shogun Kyjev Ukrajina a Farmex Nitra.

Dve zlaté a tri bronzové

Klub karate ZZO Čadca obsadil 12 priečku s 2 zlatými a 3 bronzovými medailami. Medailu si domov odniesli Matúš Hudec a Marek Pončka, obidvaja zlaté a bronzové Adam Hudec, Kristián Michalec a Dávid Kajánek. Výborne zabojovali Jozef Kajánek, Marek Mariak a veľmi prekvapil Dávid Prengel, všetci skončili až v bojoch o bronzové medaily.

Majstrovstvá žilinského kraja

Keďže súčasťou turnaja boli aj Majstrovstvá žilinského kraja detí, žiakov a ml. kadetov, majstrovské tituly si odniesli Marek Pončka a Matúš Hudec.

Slovenskému poháru kraľujú M. Pončka, M. Hudec a D. Kajánek
O dva týždne 16.4. naša mládež vycestovala do Sabinova na posledné kolo Slovenského pohára. Bez prehry v Slovenskom pohári a s plným počtom bodov a celkovými víťazmi vo svojich kategóriách sa stali Marek Pončka a Matúš Hudec. Ďalším víťazom Slovenského pohára sa stal v kategórií 8-9 rokov -32kg Dávid Kajánek. Ten konečne ukázal čo v ňom je a v Sabinove si odniesol plný počet bodov. Poháre za konečné umiestnenia si prevezmú na M-SR detí, žiakov a ml. dorastencov, ktoré sa budú konať na Spiši. Samozrejme, že všetci traja majú potvrdenú účasť na M-SR. Ďalším vysoko umiestnením pretekárom v Slovenskom pohári je Adam Hudec, ktorý skončil v konečnej tabuľke na 2. mieste.

Výborne si počínal Dávid Prengel, ktorý sa od súťaže do súťaže zlepšuje. Ďalšími pretekármi, ktorí nazbierali dostatočný počet bodov na účasť na tohtoročných M-SR sú Veronika Pišteková (KATA), Matej Švábik, Marek Mariak, Jurga Martin a Jurga Ján ml. Všetkým prajeme veľkú chuť do prípravy a veľkú chuť po víťaztvách. Znovu treba poďakovať rodičom za ich obetavosť a samozrejme aj trénerom : Ing. Jozefovi Marťákovi, Petrovi Kubaškovi st., Petrovi Michalcovi, Jánovi Jurgovi st. za ich prácu.


Fotogaléria k článku :

karate-klub-zzo-cadca-2011-4-7.jpg
karate-klub-zzo-cadca-2011-4-6.jpg
karate-klub-zzo-cadca-2011-4-5.jpg
karate-klub-zzo-cadca-2011-4-4.jpg
karate-klub-zzo-cadca-2011-4-3.jpg
karate-klub-zzo-cadca-2011-4-2.jpg
Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 19.04.2011