Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Tragická nehoda v Krásne nad Kysucou očami hasičov + foto

Tragická nehoda v Krásne nad Kysucou očami hasičov + foto

Krásno nad Kysucou 06.06.2012 - V Žilinskom kraji sa dňa 1.6.2012 stala okrem dopravnej nehody pri obci Belá aj ďalšia dopravná nehoda, ktorá mala smrteľné následky. Jednalo sa o dopravnú nehodu kamióna a osobného motorového vozidla, ktorá sa stala v meste Krásno nad Kysucou pár minút pred 17:30 hod. K tejto nehode boli vyslaní 4 hasiči z hasičskej stanice v Čadci. Hasiči po príjazde na miesto udalosti zistili, že jedna osoba z osobného motorového vozidla sa nachádza mimo auta a práve ju oživuje osádka záchrannej zdravotnej služby.

Tragická nehoda v Krásne nad Kysucou očami hasičov

Druhá osoba (vodič) bola vo vozidle zakliesnená, pričom nejavila známky života. Zatiaľ, čo jeden hasič pomáhal záchrannej zdravotnej službe pri oživovaní osoby nachádzajúcej sa mimo vozidla, zvyšní traja hasiči vyslobodili zakliesnenú osobu z vozidla za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia. Lekár záchrannej zdravotnej služby nakoniec u obidvoch osôb skonštatoval smrť. Po odstránení uniknutých prevádzkových kvapalín a očistení komunikácie sa hasiči vrátili späť na hasičskú stanicu.

foto, text: HaZZ

Tragická nehoda v Krásne nad Kysucou vyústila v trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia (Aktualizované)

Krásno nad Kysucou 03.06.2012 - V prípade tragickej nehody, ku ktorej došlo v piatok 1.júna podvečer na ceste I/11 v Krásno nad Kysucou začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. K dopravnej nehode došlo podľa doposiaľ zistených informácií tak, že 28 ročný vodič Škody Felícia jazdiaci v smere od Žiliny na Čadcu pri prechádzaní tiahlej pravotočivej zákruty bez akejkoľvek reakcie prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti jazdiacou jazdnou súpravou.

Po náraze prešiel 34 ročný vodič nákladného Volva do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti jazdiacim vozidlom Renault Megane Scenic. Pri dopravnej nehode utrpel vodič Felície a jeho 26 ročný spolujazdec ťažké zranenia nezlučiteľné so životom. Ostatní účastníci nehody zranenia neutrpeli. hmotná škoda na vozidlách je odhadnutá na cca 21.200,-eur. Okolnosti tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania polície. Počas dokumentovania dopravnej nehody bola premávka na ceste I/11 úplne uzavretá a polícia premávku odkláňala cez obec Krásno nad Kysucou.

Pri dopravnej nehode v Krásne nad Kysucou vyhasli dva ľudské životy

Krásno nad Kysucou 02.06.2012 - Napriek piatkovej dopravno-bezpečnostnej akcii, počas ktorej na cestách vykonával dohľad nad dodržiavaním dopravných predpisov viac policajtov ako po iné dni, vyhasli na cestách v Žilinskom kraji štyri ľudské životy. K prvej tragickej nehode došlo o 17.45 hodiny na ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou pri meste Krásno nad Kysucou. Podľa predbežných informácií vodič Škody Felícia jazdiaci smerom na mesto Čadca v miernom stúpaní cesty predchádzal pred ním jazdiace nákladné motorové vozidlo.

Manéver predchádzania nestihol dokončiť a v protismere sa čelne zrazil s oproti idúcim nákladným autom. Na mieste vyhasol život vodiča ako aj jeho spolujazdca.

K druhej tragickej dopravnej nehode došlo popoludní pred 16.00 hodinou na ceste II/583 medzi Žilinou a Terchovou, neďaleko obce Belá. 59 ročný vodič osobného vozidla Mazda z Oravy jazdiaci smerom na obec Terchová pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk, pri ktorom vozidlo otočilo a prešlo do protismeru. Následne došlo v protismere k zrážke zadnej časti vozidla Mazda s protiidúcim VW Golf. Na mieste zahynuli dve osoby sediace na zadných sedadlách vo vozidle Mazda. Obaja vodiči vyviazli s ľahkými zraneniami. Premávka na ceste bola počas dokumentácie nehody v oboch smeroch uzavretá. Polícia premávku odkláňala na obchádzkové trasy.

KRPZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji dlhodobo venuje bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zvýšenú pozornosť. Vykonáva dohľad na cestnou premávkou nielen z dôvodu dodržiavania dopravných predpisov všetkými jej účastníkmi, ale aj z dôvodu zvýšenej hustoty premávky na väčšine hlavných cestných ťahov, ciest I. tried a ciest medzinárodného významu, takisto dohľad nad dodržiavaním obchádzok pri častých opravách týchto ciest. Napriek zvýšenému dohľadu nad cestnou premávkou však polícia nedokáže zabrániť tragickým dopravným nehodám, pokiaľ sa jednotliví účastníci cestnej premávky, najmä vodiči motorových vozidiel nebudú zodpovedne správať na cestách a hazardovať tak nielen s vlastnými životmi, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 02.06.2012