Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hokejbal: Caribic vo finále KHL nedovolil Podzávozu zdramatizovať finále a obhájil titul

Hokejbal: Caribic vo finále KHL nedovolil Podzávozu zdramatizovať finále a obhájil titul

Čadca 14.7.2012 - Strhujúce finále Kysuckej hokejbalovej ligy patrilo k najnapínavejším zápasom ligy! Hoci majster trikrát doťahoval, finiš zvládol na výbornú! V boji o tretie miesto zobrali na ihrisko strelecké hokejky Suché dresy, Krásno na nich nenašlo recept.

Výsledok finálového duelu sobota  - Caribic Okružná - Hbc Podzávoz 5:4 (0:2, 2:0, 2:1)

Záver ako z veľkej knihy alebo námet pre film! Caribic Okružná ukázal, v čom je jeho sila. Vyťažiť z minima maximum, či hrať zápas až do konca. Oba celky nastúpili v plnej zostave a tak sa tretí finálový zápas mohol začať. Úvod zvládli lepšie hostia. Nechytateľnou delovkou sa predviedol Rudolf Kučák - 0:1. V druhom góle zápasu mal prsty Michal Palarec. Zúžitkoval výbornú krížnu prihrávku Jozefa Baculáka, aby poslal loptičku ponad rameno Alexandra Stančíka - 0:2.

Ujházi zavelil gólom do útoku

Do druhej tretiny vstupovala Okružná s dvojgólovým mankom. Aktívnejšou hrou a napádaním v útočnom pásme začala získavať dôležitý priestor pred Jopekovou bránou. Podzávoz sa snažil zodpovedne brániť no strela Františka Ujháziho znamenala zníženie skóre na 1:2. Medzitým mal dve pekné šance Juraj Belica, keď nedal, príležitosť prvý krát v zápase vyrovnať, využil Peter Hluší - 2:2.
Tretie dejstvo začínalo od nuly. Rovnovážny stav netrval dlho. Po úvodných náznakoch a pokusoch na oboch stranách premenil až Igor Šmiček. Jeho gól na 3:2 znamenal paradoxne vzpruhu pre Caribic. O tridsaťdeväť sekúnd bolo vyrovnané! Strelec gólu Daniel Staškovan! Najužitočnejší hráč play-off sa nemýlil, keď zužitkoval prihrávku od Tomáša Kubicu - 3:3.

Podzávoz odpovedal o tri minúty neskôr. Tentoraz sa gólom blysol Lukáš Herman. Jeho pohotový teč po prihrávke od Mareka Mudríka znamenal nádej na predĺženie finálovej série. Nevrav hop, kým nepreskočíš! A veru ešte sa neskákalo. Ak sa vám zdá, že píšem stále o tom istom, súhlasím. No teraz je na rade bonbónik.

Vyrovnanie v power play

V čase 12:28 za stavu 3:4 pre Podzávoz prišlo vylúčenie Stanislava Chromčáka. Podzávoz sa už zrejme videl v ďalšom zápase, keď z presilovej hry nič nevyťažil. Naopak, Caribic takticky stiahol brankára Alexandra Stančíka. Namiesto neho naskočil šiesty hráč Peter Hluší, aby druhý krát v zápase vyrovnal. Tridsať sekúnd pred koncom zápasu, vyslal nechytateľnú strelu pod brvno Tomáša Jopeka - 4:4!

Predĺženie nedovolil kapitán Caribicu

Schyľovalo sa k predĺženiu. Šport je krásny v tom, že rozhodujú sekundy a správny hráči na správnom mieste. Takým bol v tejto sérií Tomáš Rucek. Kapitán Caribicu si v posledných sekundách spracoval loptičku, udržal pásmo a presne osem sekúnd pred koncom zápasu švihom od modrej čiary triafal medzi nohy brankára Jopeka. Posledné sekundy chcel Podzávoz ešte využiť, no nestačili. Rozhodnuté! Caribic Okružná obhájil titul KHL! Nefalšovaný gejzír radosti vypukol naplno. Svojim piatym zápisom do histórie ligy sa stal majstrom majstrov. Gratulujeme!!

Góly: František Ujházi (Vladimír Chromčák), Peter Hluší, Daniel Staškovan (Tomáš Kubica), Peter Hluší (Jozef Rucek), Tomáš Rucek - Rudolf Kučák, Michal Palarec (Jozef Baculák), Igor Šmiček (Juraj Belica), Lukáš Herman (Marek Mudrík). Stav série 3:0.
Strely: 23/27
Brankári: Alexander Stančík (85,18 %) - Tomáš Jopek (78,26 %)
Hráči zápasu: Tomáš Rucek - Juraj Belica
Okružná: Stančík - T. Rucek, Šurik, J. Rucek, Ujházi, Z. Mravec, Mundier, V. Chromčák, S. Chromčák, Staškovan, Kubica, Hluší, Plaštiak.
Podzávoz: Jopek - Urbaník, Kučák, Dirgas, Mart. Mravec, Poláček, Belica, Palarec, Šmiček, Baculák, Homola, Chovančík, Buška, Herman, Mudrík.

(URB), viac na www.hbkcadca.sk

Hokejbal - finále: CARIBIC VEDIE!

Sobota 7.7.2012 - Favoriti potvrdili papierové predpoklady. Caribic vyučoval efektivitu a Suché dresy“ Franekológiu“.
Výsledky: Caribic Okružná - Hbc Podzávoz 9:2 (2:0, 3:1, 4:1)

Góly: Stanislav Chromčák (Tomáš Šurik), Jozef Rucek, Tomáš Rucek), Jozef Rucek, Daniel Staškovan (Vladimír Chromčák), Stanislav Chromčák (František Ujházi), Daniel Staškovan (Tomáš Šurik), Daniel Staškovan (Jozef Rucek), Daniel Staškovan (Vladimír Chromčák), Daniel Staškovan (Jozef Rucek, Zdenko Mravec) - Michal Palarec (Jozef Baculák), Michal Palarec (Rudolf Kučák). Stav série 1:0.
Finále začalo územnou prevahou Podzávozu. Niekoľko sľubných striel sa neujalo. Po troch minútach hry však svietil stav 1:0 pre Caribic, keď nepozornosť v obrane využil Stano Chromčák. Do prvej sirény ešte stihol zvýšiť Jozef Rucek, ktorý zúžitkoval prihrávku svojho brata Tomáša. Podzávoz si vypracoval niekoľko sľubných šancí aj v druhej časti hry. Buška, Dirgas či Urbaník trafili Stančíka alebo priestor mimo bránu. Tam sa toho veru zmestilo. Uvoľnene hrajúci obhajca titulu pridal v druhej tretine ďalšie tri góly a bol na najlepšej ceste uchmatnúť prvú zlatku finálovej série. K prvým strelcom sa pridal Daniel Staškovan. Ako neskorší priebeh zápasu ukázal, Dano mal v rukách hokejku strelku. Po druhej siréne totiž už za svojich triafal len on. Výsledok je pre hráčov z Podzávozu krutý. Dnes nemali svoj deň strelci ani brankár. Vedenia v sérii sa zaslúžene ujíma Caribic. K obhajobe titulu vykročil tou správnou nohou.

Strely: 19/42
Brankári: Alexander Stančík (95,23 %) - Marián Mravec (52,63 %)
Najlepší hráči: Daniel Staškovan - Michal Palarec
Caribic: Stančík - Mravec, Ujházi, T. Rucek, Šurik, V. Chromčák, S. Chromčák, Staškovan, J. Rucek.
Podzávoz: Mravec - Šmiček, Baculák, Martin Mravec, Homola, Urbaník. Kučák, Dirgas, Belica, Palarec, Mudrík, Buška.

Krásno Sparrows - Khk Suché dresy 4:8 (1:3, 1:4, 2:1),
Góly: Martin Snoha (Michal Jakubec), Michal Jakubec (Ľubomír Jakubec), Michal Jakubec (Martin Snoha), Ľubomír Jakubec (Jaroslav Pagáč) - Peter Papík (Michal Šmelka), Tomáš Franek, Róbert Drábik (Tomáš Franek), Tomáš Franek (Martin Samek), Róbert Drábik (Stanislav Drábik), Tomáš Franek (Martin Samek), Tomáš Franek (Michal Šmelka), Tomáš Franek (Pavol Izák). Stav série 0:1.

Množstvo gólov padlo aj v boji o bronzové medaily. Krásnu sa vrátil do brány Nevedel ale Suchým dresom stratená strelecká muška. Súperi sa hrýzli počas celého zápasu. Z hry nebolo jednoznačné určiť prevahu niektorého z mužstiev. Z priebežného stavu už áno. Michal Jakubec a Martin Snoha ťahali produktivitu vo svojom tíme ale na projektily z hokejky Tomáša Franeka nedokázali odpovedať dostatočne. Robo Drábik a Peter Papík si otvorili taktiež svoje strelecké konto v zápase a o výsledku bolo rozhodnuté. Táto séria sa hrá na dva víťazné zápasy, preto ak chce Krásno minimálne zdramatizovať jej priebeh, v nasledujúcom súboji musí vyhrať. Uvidíme, či sa mu podarí eliminovať útočný potenciál svojho súpera.

Strely: 20/36
Brankári: Tomáš Nevedel (77,77 %) - Lukáš Smolka (80 %)
Hráči zápasu: Michal Jakubec - Tomáš Franek
Krásno: Nevedel - Magát, Pagáč, M. Jakubec, Ľ. Jakubec, J. Jakubec, Ševčík, Miko, Kordek, Podolák, Krkoška, Balák, Snoha.
Suché dresy: L. Smolka - R. Drábik, Izák, Boháč, S. Drábik, Papík, Šmelka, Franek, Holešinský, Samek.

(URB)

Suché dresy získali bronz!

Bronzové medaile patria Suchým dresom. V dnešnej prestrelke s Krásnom Sparrows rozhodli o víťazstve. Podzávoz takmer vyrovnal sériu. O všetkom sa rozhodlo v tretej tretine! Úradoval Tomáš Rucek.
Výsledky - Nedeľa 8. 7. 2012 - O 3. miesto
Suché dresy - Krásno Sparrows 13:6 (4:1, 2:2, 7:3),

Góly: Róbert Drábik (Ján Boháč), Pavol Izák (Peter Papík, Tomáš Franek), Tomáš Franek (Stanislav Drábik), Tomáš Franek (Ján Boháč), Róbert Drábik (Tomáš Franek, Stanislav Drábik), Peter Papík (Pavol Izák), Stanislav Drábik (Róbert Drábik), Tomáš Franek (Martin Samek), Tomáš Franek (Róbert Drábik), Tomáš Franek (Róbert Drábik), Róbert Drábik (Tomáš Franek), Tomáš Franek (Róbert Drábik, Martin Samek), Tomáš Franek (Róbert Drábik) - Martin Snoha (Ľubomír Jakubec, Michal Jakubec, Tomáš Podolák, Anton Balák (Erik Magát), Tomáš Podolák (Martin Snoha), Michal Jakubec (Martin Snoha, Jaroslav Pagáč), Jaroslav Pagáč (Ľubomír Jakubec). Stav série 2:0.

Minimálny počet hráčov Suchých dresov prišiel na zápas o tretie miesto. Súper v dvojnásobnej presile, mohol zvrátiť stav. Pre Krásno Sparrows, ktoré obhajovalo minuloročný bronz, zápas nezačal dobre. Róbert Drábik, Pavol Izák a dvakrát Tomáš Franek dopravili loptičku za Nevedelov chrbát a získali tak pohodlné vedenie pre svoje mužstvo. Do prvej sirény znižoval aktívny Martin Snoha - 4:1. Druhá časť hry skončila zmierlivo 2:2 a skóre zápasu vyzeralo ešte stále hokejbalovo. Vrece s gólmi sa roztrhlo v tretej tretine. Zo zápasu sa stala exhibícia, veď padlo desať „kúskov“! Tomáš Franek je v útočnom pásme ako ryba vo vode a šiestimi bodmi (5 + 1) potvrdil svoje kvality. Jeho nájazdom výborne sekundoval kapitán Róbert Drábik (1 + 5), ktorý rovnakým dielom prispel k narastajúcemu skóre. Ich „vyčíňanie“ na území súpera spôsobilo gólovú smršť, na ktorú určite tak skoro nezabudne striedajúci brankár Dušan Jarabica. Sparrows dokázali využiť z veľkého počtu šancí už len tri. Tomáš Podolák, Michal Jakubec a Jaro Pagáč sa so sezónou rozlúčili gólom. Víťazovi zápasu a série gratulujeme!

Strely: 37/41
Brankári: Lukáš Smolka (85,36 %) - Tomáš Nevedel (76,92 %), Dušan Jarabica (36,36 %)
Hráči zápasu: Róbert Drábik - Martin Ševčík.
Suché dresy: L. Smolka - R. Drábik, S. Drábik, Boháč, Franek, Samek, Izák, Papík.
Krásno: Nevedel, Jarabica - Magát, M. Jakubec, Ľ. Jakubec, Čimbora, Podolák, Pagáč, Snoha, Kordek, Balák, Ševčík, Miko, Krkoška.

Finále: Hbc Podzávoz - Caribic Okružná 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Bitku o majstrovský titul začali obe mužstva opatrne. Podzávoz, vedomý si prehry z minulého zápasu, pristupoval k hráčom svojho súpera zodpovednejšie. Bezgólový stav svietil do trinástej minúty. Vtedy napriahol Tomáš Rucek, kapitán hostí a hráč zápasu, aby prvý krát prekonal Mariána Mravca strelou od modrej čiary. Do druhej tretiny išiel Podzávoz s myšlienkou vyrovnať, čo sa aj podarilo. Michal Palarec ešte v nájazde nedal, ale k loptičke sa dostal Lukáš Kubala, aby vyrovnal na 1:1. Domáci boli v tejto časti hry aktívnejší. Stihli si vypracovať niekoľko sľubných šancí. Všetky však skončili v štatistike úspešných zákrokov Alexandra Stančíka. Remízový stav sa nepozdával nikomu z finalistov a tak vyvíjali tlak aby si priklonili misku váh na svoju stranu. V úvode tretej tretiny dobre zapracovala dvojica Tomáš Urbaník a Rudolf Kučák, keď prvý menovaný strieľal z mierneho uhla a zabezpečil jednogólové vedenie. To trvalo šesť minút. K slovu sa dostal opäť Tomáš Rucek. Na druhý gól a prvý v presilovej hre mu nabíjal František Ujházi. Keď sa zdalo, že zápas dôjde do predĺženia, jedenásť sekúnd pred záverečnou sirénou „prehovoril“ Stanislav Chromčák. Jeho ďalekonosná strela „doplachtila“ až do ľavého horného rohu Mravcovej svätyne - 2:3. Cairibic už ubránil výsledok do konca a v sérii vedie 2:0!

Góly: Lukáš Kubala, Tomáš Urbaník (Rudolf Kučák) - Tomáš Rucek (Tomáš Šurik), Tomáš Rucek (František Ujházi), Stanislav Chromčák (Tomáš Rucek). Stav série 0:2.
Strely:
30/35
Brankári: Marián Mravec (91,42 %) - Alexander Stančík (93,33 %)
Hráči zápasu: Jozef Baculák - Tomáš Rucek
Podzávoz: Mravec - Urbaník, Kučák, Dirgas, Mart. Mravec, Poláček, Belica, Palarec, Kubala, Baculák, Homola, Chovančík, Buška, Herman.
Okružná: Stančík - T. Rucek, Šurik, J. Rucek, Ujházi, Z. Mravec, Mundier, V. Chromčák, S. Chromčák, Staškovan.

(URB)


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 17.07.2012