Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hokejbalová extraliga: HBC Žirafa Žilina - HBK Autoprofit Čadca 4:3

Hokejbalová extraliga: HBC Žirafa Žilina - HBK Autoprofit Čadca 4:3

Čadca 15.10.2012 - Juniorskí hokejbalisti Čadce odohrali ďalšie extraligové stretnutie v Žiline. Vo svojom štvrtom vystúpení opäť nebodovali, no po predvedenom výkone by si bod určite zaslúžili. Hostia pricestovali do Žiliny s cieľom získať prvé body v tejto sezóne, a preto sa očakával zaujímavý zápas. V úvode boli Čadčania aktívnejší, ale nedokázali premeniť svoje šance. Prvú tretinu nakoniec vyhrali 1:0. Papík zabojoval v rohu ihriska, kde obral jedného z domácich obrancov a peknou prihrávkou našiel pred bránkou Smrečka, ktorý z prvej prekonal domáceho brankára.

Čadčania boli aktívni aj v druhom dejstve, ale doplácali na nevyužívanie svojich šancí. Naopak, Žilinčania zabrali a začali sa viac tlačiť pred bránku. Netrvalo dlho a vyrovnali stav stretnutia na 1:1. O pár minút neskôr prekonali hosťujúceho brankára aj druhýkrát. V závere tretiny však zatlačila Čadca a usadila sa v obrannom pásme Žiliny. Aj napriek značnému tlaku nevyrovnala. Po druhej prestávke ožili oba celky a diváci videli zaujímavú tretinu. Aktívny Papík vyrovnal od červenej čiary na 2:2 a v polovici tretiny obrátil misky váh na stranu hosťujúceho mužstva Tomáš Fírek, ktorý strelil gól v presilovej hre. Potom však prišiel šok.

V priebehu pol minúty zaznamenali domáci dva góly a otočili nepriaznivý stav z 2:3 na konečných 4:3. Čadčania doplatili na slabú efektivitu. Bez gólov môžu ťažko pomýšľať na lepšie výsledky. Už budúci víkend čakajú Čadcu dva ťažké zápasy na domácom ihrisku. V sobotu si zmerajú sily s Vrútkami, aktuálne druhým tímom extraligy. V nedeľu privítajú Martin. Oba zápasy majú naplánovaný začiatok o 10.30 h.

HBC Žirafa Žilina - HBK Autoprofit Čadca 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
Góly: Kobyliak, Janík, T. Dubovec, T. Fujdiak - Smreček, Papík, T. Fírek
Zostava Hbk Čadca: Čuboň - Janáčik, Stuchlík, Mičo, Zajac - Jašurek, P. Firek (c), T. Fírek, Papík, Smreček, Kantorík.

Text: Marek Kantorík, viac info: hbkcadca.sk


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 16.10.2012